Stejně jako v roce 2016 se z prvenství v hořovické Velké ceně zařazené do Českého skokového poháru radoval Sergej Motygin v sedle Dylana. Do finále soutěže, která se letos jela jako cena BMW CarTec Group, postoupilo všech deset elitních dvojic bez penalizace, a tak se o nejvyšší příčky začalo závodit v podstatě od začátku.

Jako první zopakoval bezchybnou jízdu Sergej Motygin s Dylanem a svým zbývajícím soupeřům nasadil laťku díky času 41,83 sekundy hodně vysoko. I když ještě dalších pět koní neudělalo ani jednu chybu, žádný neprotnul cílovou linii rychleji.

Nejvíce se výkonu Motygina přiblížila Tina Šalková s klisnou Frascati Van Ter Hulst, která měla čas horší o 32 setin sekundy. Na stupně vítězů ji doprovodila další žena – domácí reprezentantka Jezdecké stáje Opatrný Hořovice Natálie Roučková. Ta s Clintgoldem ztrácela na Šalkovou necelou vteřinu.

Dva z loňských finalistů této domácí parkurové extraligy – Jan Štětina s Benitem-S a Ondřej Pospíšil s Einfachem – taktéž ve finále zopakovali bezchybné jízdy, ale kvůli pomalejšímu času na medailové pozice tentokrát nedosáhli.

Nedělní program Českého skokového poháru v Hořovicích nabídl i dva vrcholy rámcových seriálů. V Czech Junior Cupu se nejvíce dařilo Elišce Hasnedlové s Ryanií a v sérii U25 nenašla přemožitele Natálie Ulčová s Demontem.

Kompletní výsledky a další informace najdete ZDE.

Josef MALINOVSKÝ