„Daří se mi celkově a je to vidět i ve fotbale," usmál se Motlík po utkání s Vraným, kde tradičně skóroval ze standardek, a to si všichni soupeři právě na něj a na Jaromíra Šilhana dávají největší pozor.

Přesto překvapuje, že z pozice stopera atakuje nejlepší střelce celé nejvyšší krajské soutěže. Mnozí, kdož ho znají, jsou přesvědčeni, že měl hrát ligu. Je vysoký, silný a přitom spíš hubený. Balon mu nepřekáží, hlavičkuje parádně.

Ale do Bohemky se mu před pár lety nechtělo a teď už je téměř v sedmadvaceti asi pozdě.

Jenže hvězda – nehvězda, Motlík si v Hostouni procházel složitějším obdobím. Góly sice dává permanentně, ale občas vyrobil na stoperu chybu, po níž se trenéři, vedení a diváci mračili.

Teď je vše jinak, Motlík podle nich zmoudřel a pomohla mu vážná známost. Inu, co jiného pošle s formou dolů, jinému prospívá. „Je fakt, že to beru zodpovědněji než dřív, přece jenom hrajeme kraj. Díky známosti jsme mnohem víc v klidu než dřív, změnil jsem půl života. Jsem naprosto spokojený a i díky tomu se mi daří na hřišti, protože jsem v pohodě. A celkově svůj život beru zodpovědněji," poděkoval Ferry, jak se mu přezdívá, dívce jménem Lucie Hotová.

Možná, aby Lucii v Hostouni platili zlatem, když jejich dlouhodobě největší naděje ještě víc naplnila svůj potenciál, Motlík navíc nebude mít starosti ani po případném přestupu, divizní kvality minimálně má. A naději se pod náročným, ale kvalitním trenérem Martinem Čurdou a jeho asistenty ještě zlepšovat.

„Je rarita, že se v Hostouni hraje krajský přebor a vedení by možná chtělo, aby to bylo ještě výš, aby to bylo úplně TOP. Tak uvidíme, co se s tím dá dělat. Snažíme se, ale máme před sebou ještě hodně zápasů," míní Motlík, který je hlavně rád, že se daří celému týmu. „Také atmosféra v kabině je skvělá budeme dělat vše pro to, aby to tak vydrželo co nejdéle," uzavřela Deníkovská Hvězda víkendu.