Teď se sestava ve složení Tereza Filipovská, Zuzana Vavříková, Aneta Rohelová, Kristýna Hájková a Sarah Belzová chystají s trenérkami Klárou a Jindřiškou Proškovými na mistrovství světa v nizozemském Leidenu. „Jsme nadšené, holky nám udělaly obrovskou radost. Poslední závody s Fit studiem K prohrály, ale teď se vybičovaly ke skvělému výkonu,“ radovala se jedna z trenérek Klára Prošková, která pražskou konkurenci vítá. „Holky mají aspoň touhu se zlepšovat, burcuje je to a nemají nic zadarmo. To je dobře i pro život,“ je přesvědčená Prošková.

Dobrovolníci pro podporu sbírky Bílá pastelka před slánským gymnáziem
Bílá pastelka podporuje nevidomé a slabozraké už osmnáct let


Tým by teď rád zaútočil na světové medaile, v Leidenu začíná šampionát ve úterý 17. října. „Plzeňský úspěch nás hodně nakopl a budeme se snažit prodat, co umíme,“ slíbila Klára Prošková a zároveň pochválila organizaci i atmosféru plzeňského mistrovství. 

Zapomenout nechtěla ani na další cvičenkyně Sport Academy. Do Nizozemí se podívá i stříbrná sestava Step Petite: Anita Polcarová, Aleksandra Božič, Martie Chaloupková, Nella Doušová a Eliška Růžková. „Ty překonal jen špičkový český klub Oxygen Příbram, nemají se vůbec za co stydět.“ 

Kladenská konkurence, Dancers Kladno, tentokrát zlato nemá, ale na medaile si také sáhla. Byť měla tradiční vůdkyně klubu Lenka Procházková v poslední době jiné starosti, před šesti týdny porodila synka Pavlíka. Přesto se na šampionátu podívat byla a ocenila jak na závodnice, tak trenérky Magdu Husákovou, Kristýnu Koubovou nebo Lindu Kommovou. „Udělali jsme jedno druhé místo a jedno třetí. Všechny holky odvedly kus dobré práce,“ chválila. 

Stříbrná sestava Aerobik Grande ve složení Kindlová, Smrčková, Charvátová, Šubinová, Zderadičková, Bízková, Dryjáková, Páleníčková se v neděli chystá na MS do Nizozemí, odjíždí už v neděli večer. „Palce jim budu držet na dálku,“ usmála se Lenka Procházková. 

Tomáš Abrhám, trenér mládeže SK býval dlouholetým hráčem a oporou NOVO Kladno // SK Kladno - Baník Souš 4:1 //Divize B 2013-14 // 19.4.2014
Tomáš Abrham se potkal s Abrahámem!


Ale ještě jedno zlato aspoň částečně patří Kladnu. Andrea Švihálková závodí sice za pražský Corridoor, ale s aerobikem začala v rodném Kladně. S Dominikou Herzánovou a Marikou Podluckou byly nejlepší v juniorských trojkách a i ony míří na světový šampionát. S nejvyššími ambicemi! 


Další výsledky kladenských týmů Diamond či MK najdete níže, výsledky Fit studia Venuše jsme přinesli už v úvodu týdne. 


Tria (14-16 let): 4. Dancers Kladno (Adéla Štveráková, Simona Smrčková, Karolína Sobotková), 5. Sport Academy (Lenka Melková, Agáta Dušková, Anna Hrabovská). 


Tria (8-10 let): 4. Aerobik klub Diamond Kladno (Marie Doležalová, Thuy Nguyen Duong, Gabriela Uriková). 


Ženy (8-10 let): 6. Thuy Nguyen Duong (Diamond)


Aerobik Petite (11-13 let): 1. Sport Academy (Tereza Filipovská, Zuzana Vavříková, Aneta Rohelová, Kristýna Hájková a Sarah Belzová), 4. MK Kladno (Kindlová, Neumannová, Veselá). 


Step Petite (11-13 let): 2. Sport Academy (Anita Polcarová, Aleksandra Božič, Martie Chaloupková, Nella Doušová a Eliška Růžková)


Aerobic Grande (14-16 let): 2. Dancers Kladno (Kindlová, Smrčková, Charvátová, Šubinová, Zderadičková, Bízková, Dryjáková, Páleníčková). 


Aerobik Petite (14-16 let): 3. Dancers Kladno (Cmuntová, Sobotková, Štveráková, Páleníčková, Machová), 4. MK Kladno (Zadáková, Strejčková, Markupová, Macháčková, Jánská, Zýková), 5. Sport Academy (Filipovská, Filipovská, Hrabovská, Melková, Dušková). 


Aerobik Grande (17 a více let): 3. Diamond (Vondráčková, Linh Do, Holubová, Hospodárová, Hospodárová, Kměťová, Šillerová). 


Aerobik Petite (17 a více let): 2. Dancers Kladno a AT Praha (Barešová, Čuřínová, Loušová, Schöppelová, Zajíčková). 


Step petite (17 a více let): 2. MK Kladno (Culková, Kosinová, Hanzlíková, Milerová, Boušková). 


Aerobik (8-10 let): 4. MK Kladno (Loudová, Frejová, Hadrbolcová, Lukavská, Štiková, Střiahavková, Vintrová, Říhová). 


ATS (smíšená družstva 8-13 let): 4. Aerobic Dancers Kladno (Dlouhá, Dufková, Filipová, Hanzáková, Holubová, Holoubková, Hořavová, Hradiláková, Keresztesová, Mráčková, Radostová, Řezáčová, Stolárová, Šimková, Tenkrátová).