Bronzoví medailisté z MS 2012 z Itálie přiletěli    v neděli do Prahy, aby odehráli mezinárodní přátelské dvojutkání s výběrem České republiky.

Svou největší zbraň, druhého nejlepší střelce nedávného světového šampionátu v Thajsku, doma nenechají. Italská výprava s předstihem potvrdila složení svého mužstva, jež se dnes postaví  Čechům v Chrudimi.

Na italské soupisce nechybí ani nejlepší střelec Rodolfo Fortino, který si v listopadu připsal na MS osm přesných  střel a tři asistence. V celkovém hodnocení MS 2012 se tak stal druhým nejlepším kanonýrem.
Záda bude Italům krýt další klíčový hráč, který též nechyběl na MS v Thajsku. Obránce Gabriel Lima bude bránit české střelce.

Naopak se do ČR nepodívá například Marcio Forte nebo druhý nejlepší střelec Itálie Saad Assis, který v Bangkoku skóroval celkem sedmkrát.

A jak se na utkání proti evropskému gigantovi dívá předseda Komise futsalu FAČR Otakar Mestek?

„Obě utkání nám ukáží aktuální formu hráčů. Takto silný soupeř prověří i morální vlastnosti – bez bojovnosti na hranici sebeobětování se proti Itálii hrát nedá. V únoru nás pak čeká generálka na kvalifikaci, ve které  budeme hrát v Brně a Ostravě se Srbskem," uvedl Mestek  s tím, že pevně věří, že právě utkání s Itálií pomohou finalizovat a optimalizovat sestavu, tedy skloubit tu z MS v Thajsku se sestavou proti Itálii. 

„Pokud se to podaří, pak věřím, že máme velkou šanci v těžké kvalifikační skupině v Holandsku uspět a postoupit na desátý vrcholný šampionát v řadě!"

Kdo si zahraje proti Itálii zveřejnil trenér Tomáš Neumann již v polovině prosince. Jedinou změnou v sestavě českého týmu je neúčast Janovského. Šanci tak dostane další hráč mistrovské Chrudimi –  Tomáš Koudelka.⋌

Pavel NEPIL