„Soustředění ve Švédsku hodnotím velmi pozitivně, ať už po sportovní či organizační stránce. Chtěli jsme naši hru vzít opravdu poctivě. Součástí denního programu byly i videoporady, díky kterým se hráčům dostalo zpětné vazby. Myslím, že cíl kempu se naplnit podařilo a po čtyřech dnech jsem odjeli zase o něco silnější po všech stránkách a držíme se našeho hlavního cíle, abychom se dostali do perfektní formy v březnu na play off,“ řekl hlavní trenér Jan Pazdera.

Kanonýři se postupně utkali s juniorským výběrem Siriusu, elitního švédského klubu (výhra 7:3), dále s Hagundou, která usiluje o postup do tamní superligy (5:9), a celky Rosersbergs IK (4:6) a IBK Uppsala Teknologer (3:3). „V závěru soustředění už byla znát na hráčích únava, ale pro nás to byla generálka na ligu se vším všudy,“ ví Pazdera.

Soustředění ve Švédsku a střet s místními kluby byl velkým zážitkem a tréninkem i pro samotné hráče. „Byla to pro nás výtečná zkušenost, protože švédské týmy to mají v hlavě nastavené jinak než kluby v Česku. Nesnáší prohrávat, a když už se jim to stane, jdou do všech soubojů agresivně, na hranici faulů. To je skvělý trénink a může nám do sezony pomoci i v mentální rovině,“ popisuje útočník Vojtěch Pfaur. A přidává: „Já normálně v sobě takovou agresivitu nemám, ale ty zápasy mi ukázaly, že můžu a umím tak hrát taky a že i ustojím ty souboje.“

Ale nešlo jen o herní projev. Tým, který v létě prošel řadou personálních změn, byl spolu čtyři dny. Stmelil se, což je klíčový prvek každého úspěšného kolektivu. Sezonu zahájí Kanonýři 7. září domácím zápasem proti Bulldogs Brno.

Karolína Dvořáková

Kanonýři Kladno při návratu ze ŠvédskaZdroj: Kanonýři Kladno

Filip Ullmann a Joel Ahlin, nové velké posily Kanonýrů Kladno
Obrovské posily pro florbalisty, Švéd Ahlin i Čech Ullmann
Výprava českých veteránů na badmintonovém MS v Katowicích
Kladenští badmintonisté si zahráli světový šampionát