Kde hledat favorita? Už semifinálová série Kladna s Libercem potvrdila, že výsledky vzájemných zápasů ze základní části nakonec neměly váhu. Byť Kladenští obě vzájemná utkání se Severočechy prohráli, budou hrát o zlato oni.

Kapitán Adam Zajíček však věří, že na dvě výhry nad Vary naváží. „Pevně věřím, že na Karlovarsko umíme a dokážeme se na něj připravit. První zápas napoví nejvíc,“ uvedl s tím, že srovnání kvality na jednotlivých postech je velmi vyrovnané.

Podle Zajíčka rozhodne větší srdíčko, momentální forma, maličkosti i sportovní štěstí. A možná také prostředí. Vyrovnat se s malým kladenským peklem není pro soupeře snadné. Své o tom ví Liberec. „Fanoušci jsou fantastičtí a jsme rádi, že jsme si je po rozpačitém začátku sezony získali. Teď je to na správné cestě,“ řekl lídr vicemistrů.

Loni před finále s Budějovicemi se pral úzký kádr Kladna se zraněními, která se do série promítla.

"Nepřipouštěli jsme si to. Kluci byli stateční a snažili jsme se všichni odvést maximum. Byli jsme soustředění a odhodlaní, bohužel to nevyšlo," uvedl Zajíček s tím, že letos mají zdravější tým a hlavně jejich forma graduje.

"Potvrdili jsme si to s Libercem. Finále jsme chtěli. Jsme mentálně silní a natěšení. Všichni na hřišti necháme vše," slíbil Zajíček.

Vedení klubu upozorňuje diváky, aby přišli do haly s předstihem, poněvadž očekávají invazi fanoušků z Varů