Kladenští budou v utkání mírnými favority a dost možná se do jejich branky postaví poprvé v sezoně obrovitý Tomáš Cmíral, jenž se po operaci menisku pomalu vrací do brankoviště. Místo plánovaných tří se nucená pauza natáhla na nepříjemných deset týdnů. 


Na soupisce družstva se ale jeho jméno objevuje, a to v kolonce trenér. „Je to tak víceméně proto, že mám licenci,“ usmál se s tím, že tým připravují v první řadě zkušení hráči Přívara, Riebauer a také Kala.

Trenér Kladna Milan Fortuník// Kladno volejbal cz –  VK Benátky nad Jizerou  3 :1  ( – 21, 18,  20, 19 ), Extraliga volejbalu, Kladno, 10. 12. 2016
Vicemistr se chystá na Kocoury


To ovšem neznamená, že Cmíral nemá názor na letošní výkony Kanonýrů, jimž patří sedmá příčka tabulky druhé nejvyšší soutěže. „Naše hra se postupně zvedá. Bohužel jsme ještě nehráli v optimální sestavě. Mohou za to zranění hráčů a také začleňování mladých,“ uvedl dvoumetrový Cmíral a se smíchem dodal, že ručička váhy se v případě jeho osoby vyšplhá až 118 kilogramů.


Zpět k florbalu. „Důležité je, že naše družstvo má progres, takže je do budoucna na čem stavět,“ prohlásil. K nedělnímu soupeři řekl, že jeho klub patří mezi legendární oddíly Česka, poněvadž hrál dlouhé roky Superligu. „Teď už se zase derou nahoru. Určitě mají kluky z Ostravy a Vítkovic, soupisku jsem ale blíže nezkoumal.“