V sobotu prokázali Kanonýři, že jsou vyřazovacími boji protřelí. „Předčili nás v týmovém pojetí a bojovnosti," uznal domácí kormidelník Ladislav Štancl. Před nejvyšší prvoligovou návštěvou sezony – 628 diváků, hosté stále vedli, výhru si však pojistili až pět minut před koncem Přívarou.

„Hru jsme rozložili na tři útoky a hráči bojovali jeden za druhého. Tím jsme se domácím vyrovnali," řekl Urbář s tím, že druhý den už nebyli tak trpěliví. Proto v druhé třetině třikrát inkasovali. „Potrestali naše chyby. Pak se Svitavy zuby nehty bránily a měly i štěstí," podotkl Urbář s tím, že Východočeši mají specifický styl. Hru si moc nekomplikují a hrají jednoduše.

Urbář ocenil fantastickou atmosféru obou zápasů. O víkendu byl florbal ve Svitavách sportem číslo jedna, a to jen zvýraznila v klubových barvách vyvedená hala Na Střelnici. „Klobouk dolů jak to tam vedou. Diváci hnali domácí dopředu, vyhecovalo to však i nás. Věřím, že také u nás přijde pěkná návštěva," řekl Urbář.

V play-off si kladenští diváci umí najít cestu do haly a není to ani tak dlouho, co se pomalu neměli kam vrtnout.

Svitavský kormidelník Štancl ví, že mají nejlepší fanoušky v soutěži. „Ale uděláme vše pro to, abychom před nimi doma již čtvrtfinále nehráli," prohlásil.

Třetí utkání se hraje v hale Bios u zimního stadionu v sobotu 12. března (17:00), druhý den bude na stejném místě na druhý duel (15.15).