Dvě utkání prohráli hladce, v Dobřichovicích ale ztratili vedení 2:0. „Soupeř vystřídal, poslal na palubovku mladé kluky, kterým se dařilo, zatímco nám se roztřásla kolena," přiblížil důvody obratu blokař týmu Jiří Blažek.

Na jihu Čech odehráli Kladenští dobré dva sety, třetí byl podle Blažka z jejich strany velký úlet. Také za Budějky nastoupili mladí hráči, kteří se připravují s extraligovým Jihostrojem. „Každý rok je na nich znát," řekl Blažek.

Až ve čtvrtém utkání v Plzni, s níž v září prohráli v základní skupině Českého poháru, dokázali zvítězit. Také tady ale málem přišli o dvousetové vedení, když ve třetí sadě vedli 22:16! Tie-break však zvládli suverénně, když se strany měnily za stavu 8:2.

Po čtyřech utkáních je Kladno ve dvanáctičlenné tabulce deváté a víkendu ho čeká těžký úkol. V pátek v hale Bios u zimního stadionu hostí třetí Choceň (20.00), která je nováček soutěže a je také farmou extraligového Brna (18.00), druhý den pak přivítá lídra tabulky, brněnskou rezervu. „Jedno vítězství by bylo dobré, pochopitelně ale chceme dvě," prohlásil Blažek.

Kladno šlo do sezony oslabené o čtyři hráče (Fokt, Earl, Hykš, Jakovec), takže nelze očekávat, že by obhájilo dvě čtvrté příčky z posledních sezon, přičemž se vrátil pouze Achac, jenž byl v Austrálii. Zmíněné borce nahradili mladí hráči, kteří sbírají zkušenosti.