"Zítra vám končí sezona," pokřikovali na hráče hostů po třetím utkání příznivci vítězného celku. K tomu, aby se jejich slova naplnila, musí vyhrát Pražané i nedělní čtvrtý zápas, který začíná na Lužinách ve dvě odpoledne.

V sobotu Kladno prokázalo morálku. Prohrávalo 0:3 a 1:4, v závěru druhého dějství však třemi góly během tří minut vyrovnalo na 4:4 a v poslední části mělo blíž k výhře. Nakonec se stejně jako v prvním utkání série šlo do prodloužení, které opět vyznělo pro Pražany.

"Dokázali jsme se vrátit do zápasu, bohužel prodloužení jsou pro nás zakletá," posteskl si brankář Jan Jirotka, který před zápasem obdržel cenu pro nejlepšího gólmana extraligy.

"Vyměnil bych ji za vítězství," přiznal s tím, že nedokázali trestat chyby tak, jako jejich protivník.

Duel rozhodla krásná individuální akce Kručka, který se od mantinelu protáhl před branku a skóroval. "Pěkně mě vykoupal, ani se nemusím sprchovat," hořce se pousmál Jirotka a zlobil se, že nejlepšího hráče v republice nechali spoluhráči takhle proběhnout.

Alpiq má před nedělí nůž na krku, na druhou stranu musí Pražané učinit poslední rok. "Oba to budou mít těžké. Uděláme všechno proto, aby se ve středu na Kladně hrál rozhodující zápas," uzavřel Jirotka.