Asistent trenéra Petr Klár odmítl, že by šli nasát atmosféru vyřazovacích bojů, které sami mají na dosah. „Ne, vůbec ne. My jsme jen chtěli hokejistům poradit, jak se přechází přes Ústí," řekl se smíchem.

Kladenští totiž v sobotu vyhráli na severu Čech 3:1 a teď v sobotu v posledním utkání základní části proti Brnu budou hrát o play-off.

Na ledě to bylo ze strany Rytířů na úrovni. Ať po stránce hokejové, tak po stránce vůle a bojovnosti. Vítězství šli naproti. Co ale volejbalisté nepochopili, byla vlažnější děkovačka v podání některých hráčů.

„Fanoušci je podporují celý zápas a oni ani nepřejedou modrou lajnu. Kontakt s publikem je moc důležitý. Hraje se pro diváky, to musí být základní krédo," řekl Klár s vírou, že v pátek všichni uvidíme děkovačku až brutálních rozměrů.

Volejbalisté trénují už od tří, takže tentokrát uvidí celý zápas. Klár o existenci sedmého utkání nepochybuje. „Teď je psychická výhoda na straně Kladna. Pod tlakem je Ústí," míní volejbalový expert, který dlouhé roky působil v Belgii.

Kladnu extraligu hrozně přeje, protože sem patří. Jak prý říká hlavní trenér Milan Fortuník: „Volejbal je sport, ale kladenský hokej, to je náboženství."

Podle toho by měli všichni jednat. Ať hráči, tak fanoušci.

Ti reagovali prostřednictvím šéfa fanklubu Jaroslavem Zelenkou.  Jak řekl, jde o dohodu fanoušků s kapitánem Václavcem Skuhravým.

"Rozumim, že to může působit divně. Domluvili jsme se, že děkovačky nejsou, maximálně symbolický, a to po čtvrtém utkání aspoň trochu bylo," řekl s tím, že se bude děkovat až za postup.

"Je zbytečné se nad tím pozastavovat. Stejně jako si hráči podaj ruce až po sérii, tak si také potom i zaskandujeme," vysvětlil Zelenka.