Nejlépe si ze všech Kladeňáků vedla Anna Kolaříková, která se ve své kategorii probojovala hladce až do finále a Kladno se mohlo poprvé radovat ze zlaté medaile. V těsném závěsu za Aničkou byl také její klubový kolega Matyáš Houska, který je úřadující mistr ČR v kategorii kata mladší žáci. Houska je v letošní sezóně poprvé ve vyšší kategorii starších žáků a ani tam neztrácí tempo. Houska na Národním poháru v Kladně vybojoval stříbrnou medaili. 


Tomáš Smutný, který startoval ve starších žácích, vypadl v eliminačních kolech se závodníkem Brejchou z Neratovic. Na bednu se probojoval také Kladeňák Matyáš Kloubek, který startuje za pražský oddíl. Kloubek vybojoval 3. místo v kategorii starší žáci. Bývalý kladenský závodník Stránský vypadl již poněkolikáté v eliminačních kolech, a to i přesto, že se mu v loňském roce v kladenském klubu Keiko ryu Shotokan dařilo, zhodnotil ve zkratce trenér a pořadatel národního poháru Lukáš Maule. Velké poděkování patří městu Kladno, které bylo partnerem národního poháru. 

Orientační závod na Stochově.
K dubu dorazilo pět stovek orienťáků
Současný stav Rabasovy ulice v Kladně.
Kladno vybuduje desítky parkovacích míst


Turnaj karate se odehrával ve sportovní hale BIOS vedle zimního stadionu v Kladně, která nabízí oddělené tribuny pro závodníky a diváky. Spousta turnajů je k divákům benevolentní, což má za následek chaos a nepřehlednost na soutěžní ploše. Co je v jiných sportech běžné a automatické se v karate dost upouští a má to za následek neatraktivnost tohoto krásného sportu. Z tohoto důvodu nebylo umožněno divákům vstoupit na sportovní plochu.

"Na sportovní plochu měli přístup pouze cerfitikovaní trenéři, závodníci a rozhodčí. Především trenéři, závodníci ale i rozhodčí si pochvalovali organizaci turnaje, která neměla v České republice obdoby. Jsem rád, že soutěž byla plynulá, trenéři měli dostatek prostoru na svou práci a závodníci se měli kde rozcvičovat, a o to nám šlo", uzavřel organizátor turnaje Lukáš Maule.

Autor: Lukáš Maule