Hráč Radek Novák navíc vybojoval minulý víkend v domácí herně v Rozdělově titul mistra republiky v trojbandu na malých stolech. A aby byl výčet úspěchů úplný, ´B´ tým Ekvity skončil v extralize na třetím místě.

„Trojband, neboli kvarty, znamená, že hráč musí po odehrání své koule trefit první barevnou kouli, poté tři mantinely a druhou barevnou kouli," vysvětlil prezident klubu BC Ekvita Kladno Jaroslav Korec. „Radek Novák patřil k největším favoritům víkendového šampionátu a mám radost, že se mu podařilo mistrovský titul získat," dodal Korec.

Ve finále se Radek střetl s vynikajícím Ivo Gazdošem hájícím v letošní sezoně barvy Billiard Clubu Bohumín. „Bylo to těžké utkání, jako všechny, které jsem dosud s Ivošem hrál. Je hodně silný na velkém stole a ještě více na malém. Ve finále jsme oba dělali chyby, byla to spíše defenzivní hra. Trochu jsem zaostával, naštěstí jsem v závěru srovnal tempo a podařilo se mi vyhrát, byť poměrně těsným rozdílem," popsal své pocity po odehraném finále Radek Novák.

Ačkoli jeho specialitou je velký stůl, ze svých dosavadních tří účastí v šampionátu na malých stolech dokázal své karambolové umění přetavit ve zlato už podruhé. Kromě poháru tak získal i finanční odměnu čtyři tisíce korun.

Nepopulární bramborovou medaili, tedy čtvrté místo, získal další kladenský hráč Štěpán Kohout, který podlehl v boji o bronz Janu Hudákovi z TJ Bižuterie Jablonec nad Nisou.

„Víkendové mistrovstí na malých stolech bylo jakousi pomyslnou tečkou za uplynulou sezonou. Ta nedcházející začne opět v září," poznamenal Jaroslav Korec.