Kladno v předposledním kole prohrálo v Rokycanech 77:98, když nenašlo recept na klíčového hráče domácích Velenského (25 bodů).

„To je rozdílový hráč, navíc byli domácí v plně sestavě," povzdechl si trenér poražených Václav Mezera s tím, že jeho tým se dostal soupeři na dostřel osmi bodů. Ten si však vybral oddechový čas a po něm Velenský sedmi body v řadě v necelých dvou minutách rozhodl.

Také čtěte: Ve Slaném otevřela brány zaměstnancům nová výrobní hala

Poslední zápas sezony v hale posledního Berouna považoval Mezera za zbytečný. Kladenští vyhráli nad mixem béčka a juniorů drtivě 128:56 (Habada 31).

Slaný bylo hosty Domažlic a Klatov, přičemž dvakrát podlehlo (55:66 a 44:85). Na Chodsku to prý bylo podle kouče Luboše Frice koukatelné. „Hráli jsme, na co jsme měli," uvedl a litoval, že v důležitých chvílích neproměňovali trestné hody.

Nepřehlédněte: Doksy a Hřebeč čeká velká sláva, zahrají si fotbal před kamerami

Druhý den na tom byli podobně jako Kladno, které také poslední výjezd ven pojalo jako rozlučku se sezonou. Proto takový výprask. „U toho už jsem nebyl," usmíval se Fric, jenž musel odjet po Domažlicích domů. Co ale trošku potěšilo je, že Slánští vyhráli poslední čtvrtinu sezony 11:7!