Z deseti cenných kovů si jich o víkendu nejvíc připsaly - po dvou - juniorky Tereza Vlková a Tereza Lamačová a dorostenka Radana Lapáčková. Obě Terezy slavily titul a navíc získaly bronz. Vlková vyhrála trojskok (12,90) a třetí byla v dálce (582). Lamačová ovládla dvoustovku (23,90) a bronz vybojovala na poloviční trati (11,85).

„Lamačové chybí na delší distanci šest setin ke splnění limitu na juniorské mistrovství světa. Vlkové na trojskoku schází také kousek, ale bohužel ji bolelo chodidlo, takže na víc asi nešlo pomýšlet. Obě budou mít ještě dvě příležitosti, jak se na šampionát probojovat,“ vyprávěla vedoucí trenérka mládeže v A.C. Tepo Kladno Hana Větrovscová.

Jejich mladší kolegyně Lapáčková byla dvakrát druhá. Nejprve v běhu na 2000 metrů překážek a ještě v závodě na 3000 m. V dorostu se na stříbrné stupně vítězů prosadili i oštěpařka Natálie Gengelová a chlapecká štafeta na 4x100 metrů ve složení Dominik Jícha, Matěj Šašek, Patrik Hausner, Dominik Mráček.

Dobrovíz hostila od 14. do 18. srpna 2017 mládežnický fotbalový kemp Sokolu Hostouň
Fotbalové kempy. Vybrat si můžete Hostouň i kladenský Slavoj

„To bylo velké překvapení. Další kladenské štafety však bohužel sbíraly jen samé brambory za smolné čtvrté příčky,“ zmínila trenérka. Chválila i zbývající juniorské medailisty – zlatou chodkyni Kláru Hlaváčovou, která je stálicí své disciplíny, a bronzového z běhu na 400 metrů Jana Ullmana.

Jestli se stane následníkem úspěšných čtvrtkařů, jakými byli z kladenské líhně v mládežnických kategoriích Matěj Krsek a Daniel Lehar, se prý teprve ukáže. „Možné to je. O vteřinu si zlepšil osobní rekord na 48,27. Trénuje s Tomášem Majerem, který byl pátý, a zatím běhá za Ústí nad Labem. Bude k nám ale přestupovat a společně mohou jít výkonnostně nahoru,“ pokyvovala hlavou trenérka.

Další závodníci skončili nedaleko od medailí a trenérka vyzdvihla aspoň jednoho. „Kvůli výpadku způsobeným zraněním dokázal být pátý na patnáctistovce Marian Dražan. Je to velký běžecký talent,“ zmínila Hana Větrovcová.

Podle ní si mládež trénující na Sletišti udržuje vysoký standard. „Na počet medailí jsme byli šestí v republice, takže se šampionátem můžeme být spokojeni.“

Česká reprezentace v adventure golfu má za sebou mistrovství světa ve Finsku.
Převládá ve mně zklamání, říká Vlček po mistrovství světa v adventure golfu