Po domácí výhře 3:1 potřebovali Středočeši k jistotě postupu vyhrát dva sety, což se jim povedlo už v úvodních sadách utkání. V druhé  však měl první setbol soupeř, aby pak hosté proměnili svůj třetí, který byl postupový.

Kladenští nechtěli, aby je soupeř podobně jako na Kladně zatlačil podáním. "Riskovat na servisu jsme chtěli my a dařilo se nám to. Dobře jsme se připravili na jejich klíčové hráče,“ pochvalovalo si kladenské libero Milan Moník a dodal, že od třetí sady sbírali zkušenosti mladí hráči. "Jsem rád, že jsme to i s nimi zvládli a vyhráli," doplnil.

Klíčový druhý set potvrdil, že v posledních zápasech, když jde do tuhého, Orli zvládají vypjaté koncovky. "S tím souhlasím a doufám, že nám to vydrží. Zřejmě je to tím, že jsme se zklidnili a věříme si," uvedl Moník s tím, že první dva sety nabídly hale, v které se hosté skvěle cítili, výborný sport.

Do Maďarska odjeli bez univerzála Marela, jenž si plnil pracovní povinnosti. Příležitost tak opět dostal v základní sestavě mladík Wallisch, který znovu nezklamal. V průběhu utkání se na účku objevil i Syrůček. (ka)

Kazincbarcika - Kladno 2:3.
Sety: -18, -26, 25, 20, -13. Čas: 125 minut.   
Kladno: Sobotka, Zajíček, Habr, Hýský,Vemič, Walisch, libero Moník. Střídali: Syrůček, Wallisch, Blažek, Vostárek,  Koloušek.