Kouč Milan Fortuník litoval, že si v pěkné hale ve Svitavách nevybojovali šanci obhájit naši druhou nejcennější trofej. Krásnou atmosféru si v pondělním finále bude užívat jejich sok.

A zaslouženě. Kladenští sice až v koncovce získali úvodní set, za delší konec však tahala Dukla. "Hráli jsme zakřiknutě. Jediná chvíle, kdy jsme byli mentálně nad vývojem, byl čtvrtý set," mínil Fortuník.

Poslední sadu mohlo jako první ukončit Kladno, svůj setbol však nevyužilo, přičemž následně odolávalo třem mečbolům Severočechů. Posléze si vybojovalo ještě další dvě možnosti dotáhnout utkání do tie breaku. Nevyužilo je a na čtvrtý pokus už Dukla svým jedenáctým blokem zápas ukončila.

Smečař Petr Šulista mínil, že na straně soupeře stálo v závěrečném dějství štěstí. "Nejen já jsem měl na ruce dva body. Škoda, mohli jsme mít medaili," uvedl a ocenil kvalitu soupeře.

"Hráli dobrý volejbal. Měli výborný servis, zatímco my jsme na podání dost kazili," doplnil.

Kouč vítězů Michal Nekola mínil, že byli trpělivější, a to se jim vyplatilo. "Kluci si zasloužili vyhrát. Bojovali o každý balon a odměnou jim bylo vítězství," uvedl liberecký kormidelník.

Kladno - Liberec 1:3.
Sety: 23, -21, -18, -29. Čas: 122 minut.
Kladno: West, Gromadowski, Sobotka, Zajíček, Hýský, Šulista, libero Moník. Střídali: Konečný, Bouza.