Před středečním prvním zápasem s Odolenou Vodou ho těší, ž všichni hráči jsou v pořádku. I smečař Matti Hietanen. "Měl dýchací obtíže a měli jsme strach, aby neměl zápal plic. Nakonec to dobře dopadlo. Jeho zdravotní stav se od soboty výrazně zlepšil, takže je v plné kondici."

Podle druhého kouče Kladna jdou do zápasů s pokorou, protože play off je jiná soutěž. Volejbalisté si moc dobře pamatují hokejisty Kladna, kteří před rokem vypadli s osmým Ústím.

Také čtěte: Kladno investuje do oprav ulic přes čtvrt miliardy

"Jsme sebevědomí, máme však pokoru a respekt . Když podáme standardní výkon podpořený fanoušky, máme velkou šanci postoupit," řekl Klár a dodal, že jejich soupeř nemá kvalitní lavičku, takže je poměrně dost čitelný. "Nemohou náš ničím překvapit. Klíč k sérii bude v našem servisu. Když je odtáhneme od sítě, tak si s nimi naše kvalitní obrana poradí," uvedl a připomněl, že se nesmí opakovat sobotní duel s Brnem, ve kterém zkazili 27 podání!

Série prý může být dramatická pouze pokud Kladenští nebudou dělat na hřišti to, co mají. "Chceme ji co nejdříve ukončit, abychom získali prostor na další přípravu," prohlásil Klár.

Nepřehlédněte: Play off začíná. Odolka hodlá potrápit favorizované Kladno

Pro Kladno je série s Odolkou sérií roku. Nejen o sportovní cíle totiž jde. Důležitá je také o finanční odměnu od svazu. Postupující do semifinále obdrží zhruba o půl milionu víc, než poražení čtvrtfinalisté! Při skromném rozpočtu klubu to jsou velké peníze. "Za to budeme mít špičkového hráče, moc by se nám hodily," přiznal kladenský asistent s tím, že o soupeři do play off nespekulovali. "Nekoukali jsme, kdo na nás vyjde a volejbalový bůh se nám odměnil."