Potom, co ležíc na polytanu vydýchala drsnou osmistovku, s milým úsměvem na tváři pózovala před světelnou tabulí, která hlásila novou hodnotu českého rekordu – 6460 bodů!

Svoje české maximum z loňského světového šampionátu vylepšila i díky třem skvělým osobním rekordům o 128 bodů.

„Měla jsem v plánu zaútočit na rekord, že ho ale překonám o takový kus, jsem opravdu nečekala," uvedla odchovankyně kladenské atletiky a přiznala, že vzhledem k červnovému termínu necítila, že by v některé z disciplín měla větší rezervu.

Snad jen v kouli by se nějaká našla. Formu měla už v Götzisu, kde naopak rezervy měla, nedokázala ji však prodat. „Věřila jsem, že doma by se to mohlo podařit," tvrdila.

Šestadvacetiletou atletku nakopla už první disciplína, s jejíž záludnostmi zápolí celý život – 100 m př. však dala v novém osobáku 13,81 vt. Následovala famózní výška s dalším maximem – 190 cm.

„Tam jsem uklidnila a dnešní dálka, to byla bomba," připomněla svůj třetí osobní rekord – 643 cm. Mimochodem ve výšce i dálce je letos lepší než naše specialistky.

Závěrečná půlka byla buď, anebo. K rekordu potřebovala čas okolo 2:17,00. „Když člověk nemusí běžet na čas, je to lepší," mínila a přiznala, že se v polovině trati obávala píchání na boku, jež ji párkrát vyřadilo.

V Kladně už vytvořila druhý český rekord a jeden vyrovnala. Možná, kdyby se tady konal některý ze světových či evropských šampionátů, mohla by dosáhnout na výborné umístění
.
Na Sletiště by ale nic takového nechtěla, protože by muselo splnit náročné technické podmínky. „Pak už by to nebyl náš krásný stadion se stromy a diváky pět metrů od závodníků," usmála se.