Knír je symbolem charitativní akce Movember, která je zaměřená na získání finančních prostředků a zároveň zvyšování povědomí o zdraví mužů. Konkrétně na prevenci typicky mužského onemocnění – rakovině prostaty.

Movemberové konto obohatí také florbalový klub Kanonýři Kladno, jejichž první tým přivítá v 17.00 hodin v rámci desátého kola Superligy otrokovické Pantery.

Co se týče mistrovské soutěže, bude to třetí vzájemný souboj, přičemž oba předešlé vyzněly pro Valachy (0:4, 1:6). Předehrou nedělnímu mači byl střet na předsezonním Czech open, na kterém Kanonýři podlehli 2:3. V neděli se bude hrát o šest bodů, poněvadž desáté Kladno ztrácí na soupeře (7.) dva bodíky.

„Pro nás je to v tuhle chvíli nejdůležitější zápas," prohlásil kapitán domácího celku Ondřej Richtr a přiznal, že v poslední době měli problémy s defenzivou. Právě na tu se zaměřili v čtvrtečním pohárovém utkání v Mladé Boleslavi.

„Pracovali jsme na ní dva týdny a nějaký progres tam byl znát. Odrazit se od toho dá," uvedl s tím, že favoritu Superligy nakonec podlehli 1:6, když čtyřikrát kapitulovali až v poslední třetině.

Zápas však odehráli bez elitního Nushartova útoku.

Po zdravotní stránce je mužstvo téměř v pořádku, pouze by měl chybět zraněný obránce Burian.

Asistent trenéra Jan Buk vysledoval, že v utkáních Otrokovic padá málo branek.

„Mají výborného, zkušeného brankáře a celkově hodně sází na obranu. V defenzivě musíme být maximálně pozorní, protože každý obdržený gól může být rozhodující," řekl druhý kouč Kanonýrů, který nečeká žádnou brankovou přestřelku.

Kladenští si přejí, aby vzhledem k důležitosti zápasu přišlo hodně lidí. V rámci Movemberu je čeká několik zajímavých doprovodných akcí, včetně dražby dresu jednoho z pětice hráčů, jež se k nadaci aktivně hlásí. Který to konkrétně bude, určí čtenáři klubového webu.

Soutěžit se bude také o nejhezčí knír z řad diváků, kteří se sami rozhodnou, jakou částkou místo vstupného podpoří Movember.

„Utkání bereme také jako větší propagaci florbalu na Kladně," prozradil marketingový pracovník klubu a bývalý vynikající hráč v jedné osobě Tomáš Leipner a přiznal, že také jemu na hladce oholené tváři raší knír.

Kanonýři zakončí první polovinu základní části ve čtvrtek ve Vítkovicích, doma si zase zahrají až 18. prosince, kdy přivítají Bohemians.

To bude zároveň poslední zápas roku 2016.