Hosté odehráli na výbornou první dva sety, kdy v bouřlivém prostředí disciplinovaně dodržovali taktiku. To znamená servírovali na Srba Pantiče a měli dobrý výběr postavení na blok.

Za stavu 2:0 se těšili z vyhrané sady i domácí Kocouři. "Nezbylo jim, než extrémně riskovat na servisu," uvedl druhý kouč vítězů Petr Klár.

Na podání vynikal Martin Böhm. Bývalý hráč Kladna měl dlouhou šňůru a hlavní podíl na vedení 8:2. Trenéři hostů jeho jízdu nenarušili oddechovým časem, což se běžně dělá.

"Asi se to dalo odtimovat, ale problém nebyl v servisu, nebyla to čistá esa. Situace jsme měli řešit na útoku. Měli jsme tam hrát pečlivěji," řekl Klár.

Kladenští přes velkou ztrátu (11:4) dokázali vyrovnat na 22:22. Za koncovku by hráče pokáral. "Už neútočili přes menšího nahrávače ale přes dobrý blok," posteskl si trenér třetího týmu extraligové tabulky.

Ve čtvrtém dějství vicemistr otáčel nepříznivý stav, povedlo se to i díky servisu Petra Šulisty. O koncovce utkání bylo vše podstatné už uvedeno.

Klár byl rád, že jejich nový tým opětovně potvrdil, že patří do silné čtyřky. "V téhle hale se nebude nikomu hrát dobře. Vyhrát tady za tři body se cení," uvedl a dodal, že na žádném z hráčů nebyla znát prodělaná virosa.

Příbram - Kladno 1:3.
Sety: -22, -21, 22, -23. Čas: 118 minut.
Kladno: West (3), Sobotka (8), Zajíček (10), Gromadowski (22), Hýský (16), Šulista (11), libero Moník. Střídal: Kozak (1).