To v duelu s Pardubicemi tahali dvě třetiny za kratší konec provazu, třetí však vyhráli 4:1 a po výsledku 6:4 mohli slavit první tříbodovou výhru v sezoně!

Vítěznou branku zaznamenal útočník Jan Wild. „Tak to ani nevím, jsem za to pochopitelně rád," přiznal pár minut po souboji s Východočechy, v němž byl vyhlášen nejlepším hráčem vítězů.

Kladno dokázalo ve druhém dějství vyrovnat Pacanem v přesilovce na 1:1. Netrvalo však dlouho a mělo dvoubrankové manko. Naštěstí dvě vteřiny před koncem prostřední části vstřelil opět Pacan kontaktní gól.

Když pak tentýž hráč vyzval k vyrovnání Kindla, začalo být domácích plné hřiště. Svůj díl na tom měl i zraněný kapitán Přívara, který ze střídačky roztleskal diváky.

FBC dostal poprvé do vedení Eichler a pak přišel zmíněný vítězný gól Wilda. 

"Na třetí třetinu jsme se víc zkoncentrovali. Po první jsme hru stáhli na dvě pětky, což bylo náročné. Jsme však dobře fyzicky připraveni, takže jsme to zvládli," pochvaloval si 19letý útočník, jenž má letos na kontě dvě branky a ocenil, že zápas otočili i bez dvou klíčových hráčů, kteří se v prvním části zranili. Zmíněného Přívary a Hanzlíka.

Východočeši ještě v power -play zápas zdramatizovali snížením na 5:4, pak ale Slivka do prázdné branky rozhodl.

Velkou oporou vítězů byl brankář Výtisk. „Na to, že je z nás nejmladší, podává výborné výkony celou sezonu," pochválil Wild 18letého gólmana.

Pardubický kormidelník Miroslav Janovský vedl svůj tým proti Kladnu i v jarním finále I. ligy, které prohráli 0:3. Nezvládli ani první domácí extraligový duel, po kterém hosté brali dva body.

„Jsme proti plánu pět bodů minus. Doufám, že na Kladno už nerazíme,a pokud ano, tak musíme hrát ve vyšším tempu," uvedl s tím, že proti FBC nejsou jeho svěřenci schopni zopakovat výkony z utkání se silnými soupeři.

„Asi nejsme tak dobrý tým, jako si někteří hráči zřejmě myslí," řekl Janovský a dodal, že si do Kladna jeli pro tři body. „Bylo by alibistické tvrdit něco jiného," dodal.