Hrálo se v krásném prostředí sportovního areálu Margaret Island (ostrov na Dunaji v centrální části Budapešti) za účasti dívek a chlapců z Rakouska, Slovenska, Slovinska, Chorvatska, Maďarska, Rakouska, České republiky a Izraele ve věkových kategoriích U18 a U20.

Teprve sedmnáctiletá Kroupová se Šauerovou (hraje za Olymp Praha) v konkurenci dalších patnácti párů hrály od začátku skvěle. Po třech vítězstvích v čtyřčlenné základní skupině (Maďarsko 2:1, Izrael 2:0, s Chorvatsko 2:1) se probojovaly do semifinále, kde narazily na slovinský pár Kersnik/Pogacar (účastnice ME, které se konalo týden po turnaji MEVZA) a po vydřeném vítězství 2:1 postoupily do velkého finále.

To bylo ryze českou záležitostí, jelikož se do něj probojovala i druhá česká dvojice – Anna Benešová a Tereza Francová (obě Olymp Praha). Po neskutečně vyrovnaném boji nakonec do Kladna společně s Michaelou Kroupovou zamířil titul vicemistryně střední Evropy, jelikož Míša s Luckou prohrály 1:2 (30:28, 16:21, 14:16).

„Nečekaně jsem dostala příležitost reprezentovat na mezinárodním turnaji a myslím si, že se to povedlo. Je pravda, že tak těsná finálová prohra mrzí. Ale i tak to byl krásný závěr letní beachvolejbalové sezony," uvedl Kroupová, která už v následujícím týdnu zahajuje přípravu v halovém šestkovém volejbalu (hraje za Tn Střešovice).