Jednou z největších hvězd šampionátu by měl být kladenský sprinter Matěj Krsek, který v minulém roce zaběhl na trati 400 metrů juniorský národní rekord a na mistrovství světa juniorů skončil na devátém místě. Při domácím halovém šampionátu pak překonal na této distanci české historické maximum této kategorie i pod střechou.

V Olomouci se však představí na kratších sprintech, jelikož zvolil kombinaci 100 a 200 metrů. „Nadcházející mistrovství České republiky beru jako testovací závod před blížícím se mistrovstvím Evropy juniorů. I proto jsme s trenérkou (Hanou Větrovcovou) zvolili místo oblíbené čtvrtky kombinaci 100 – 200 metrů. Druhým důvodem pro tuto volbu disciplín je také fakt, že limit na moji hlavní disciplínu na zmiňované ME už mám splněný. Na trénincích se cítím skvěle, tak věřím, že to poletí,“ vzkázal.

Krsek to však ani na jednom ze sprintů nebude mít jednoduché. Konkurence bude silná. Na stovce i dvoustovce se mu postaví jeho štafetoví parťáci Daniel Vejražka a Jiří Němejc. Na nejkratším sprintu pak musíme počítat také se Stanislavem Jírou a na dvojnásobné trati bude mít vysoké ambice také loňský dorostenecký národní rekordman a bronzový medailista z ME do 17 let Jiří Pechar.

Mistrovství České republiky juniorů a dorostu na dráze odstartuje v pátek 28. června v dopoledních hodinách na stadionu TJ Lokomotiva Olomouc a vyvrcholí v neděli závěrečnými štafetami.

Milan Gattringer

Tomáš Řenč (VANAMAN) 18. ročník Moraviamanu
Řenčovy cíle splněny, má titul i rekord
dan Skrčený byl jedním z nejúspěšnějších borců veteránského šampionátu badmintonistů.
Badmintonisté při domácím šampionátu zářili
Shaahid Motala
Stovka pod deset je možná! Posily na čtvrtku už jistotou. Buďte u toho!