„Kubíček měl kádr na vítězství a věděl, za čím jde," komentoval triumf favorita šéf okresního svazu Pavel Kolek, který s Lubošem Komorousem finále řídil jako rozhodčí.

Sítenské hřiště bylo v permanenci už od soboty, kdy byla na řadě semifinále.

Kubíček10 si poradil stejným výsledkem jako ve skupině 5:2 s Jungle Fever, druhá bitva byla vyrovnanější.

Střetly se v ní dva celky, které se daly dohromady také speciálně jen pro Kladenský pohár. Sítná si po velkém boji vybojovala postup, když duel s Medvídky vyhrála až po nájezdech 3:2.

A velebila Lukáše Forraie, ten penaltovou loterii rozhodl.

Medvídci museli do nájezdů i v nedělním souboji o třetí místo s obhájcem trofeje Jungle Fever. Tentokrát uspěli 2:1, gól v základní hrací době i v nájezdech zařídil šikovný Marek Tůma.

Finále, to byla přehlídka hráčů Alpiqu na obou stranách. Vydatně jim sice sekundovali i další, ale Kubíček byl přece jen lepší.

Za stavu 5:3 měl sice trochu kliku, že nejlepší brankář turnaje Jiří Vondruška vychytal pro změnu nejlepšího hráče Radka Šímu (čerstvý reprezentant) i nejlepšího střelce Vladimíra Protivu, ale následně vedení potvrdil a výsledek 6:3 už udržel.

Pro Tomáše Rejthara to byl poslední duel, po něm totiž potvrdil, že jeho návrat do Alpiqu i reprezentace se z důvodu nedostatku času odkládá. „Přednost má rodina. Manželka a mí dva kluci," usmál se.

Předsedu OSHbl Kladno Pavla Kolka těšilo, že svaz zlikvidoval resty z loňska, kdy některé týmy nedostaly poháry, tentokrát se dostalo na všech třináct účastníků vyjma Rozdělova, který odstoupil.

Konečné pořadí: 1. Kubíček10, 2. Sítná, 3. Medvídci, 4. Jungle Fever.

Prohlédněte si fotogalerii z turnaje