Pro Kladno nebyla komplikací zraněná záda Fina Hietanena, který odstoupil v prvním setu za stavu 16:13. Výborně ho zastoupil mladý smečař Ondřej Lenc.

"Bylo to pro mě překvapení. Když na mě kluci volali, tak jsem myslel, že si dělají legraci. Až když jsem viděl, že má Matti bolesti, tak jsem tomu uvěřil," řekl odchovanec kladenského volejbalu.

Jak uvedl, většinou se dělá změna, když se někomu nedaří, avšak střídaní kvůli zranění se na kladenské straně v průběhu sezony ještě nekonalo.

"Myslím, že je hodně dobré, že jsme si to vyzkoušeli, protože se nám to může stát i v play off," mínil jedenadvacetiletý volejbalista s tím, že si poprvé zahrál ve dvojici s Tomášem Hýským.

Ondřej v utkání zaznamenal sedm bodů, přičemž ukončil druhý set a byl to on, kdo proměnil čtvrtý kladenský mečbol. "Měli jsme připravenou jinou akci, takže to až tak úplně nevyšlo," usmíval se a dodal, že nekouká na individuální statistiky, nýbrž se snaží pomoci týmu tím, že udělá minimum chyb.

Podle jeho soudu měla Odolka velký problém s kvalitním servisem jeho týmu. "Ani na útoku se nijak extrémně neprosazovala. Věděli jsme, že její nahrávač hodně opakuje nahrávky s hráči, kterým se daří. To byla jeho filosofie," prozradil Lenc, kterému se zamlouvá pobyt v posilovně.

Přesto se po utkání cítil unavenější, než by čekal. Na druhou stranu je pochopitelně rád, že dostává příležitosti.

"Opakuje se to samé jako před rokem. Moje vytížení opět vzrůstá a jsem jenom rád, že jsem na takovou situaci připravený," pochvaloval si. "Myslím, že od minulé sezony jsem udělal posun i co se týče hlavy, i když moje role v týmu je stále minoritní. Vím, že můžu jít na hřiště a klukům pomoci," doplnil.

Lenc si nemyslí, že Odolku přejeli tak snadno, jak napovídá poměr jednotlivých setů.

"Průběh tak jasný nebyl. Soupeř udělal v důležitých momentech víc chyb a dovolil nám odskočit na rozdíl, který ho psychicky zlomil," řekl ´Lencák´ a pochválil opět skvělé publikum.