Důvod je prostinký. Po třech letech ve francouzském Nantes podepsal kontrakt s ruským Krasnojarskem, druholigovým klubem ze Sibiře. Za ním letí už v neděli do hlavního města Lotyšska Rigy, kde jim začíná dvoutýdenní soustředění.

„Chtějí postoupit do nejvyšší soutěže," prozradil předsezonní ambice nového týmu smečař, který s Kladnem získal český titul.

„Po návratu do Čech si vyřídím vízum a pak letím rovnou na Sibiř," uvedl.

Poslední tři sezony prožil ve francouzském Nantes. V té poslední byli po základní části druzí, pak jim ale svaz odebral šest bodů a tím klesli na třetí pozici.

Ve Francii mohou mít kluby pouze desetiprocentní zadluženost. Nantes limit o čtyři procenta přešvihlo, proto následovala bodová sankce. V play-off pak vypadlo s Paříží 1:2 na zápasy.

Linz sice v nejbližších letech návrat na Kladno neplánuje, přesto je tady častým hostem. Pochází odsud jeho přítelkyně, takže se na kladenských sportovištích před každou sezonou denně připravuje.

Při zmínce o Sibiři nezářila nadšením, na druhou stranu ale rádi poznají jinou kulturu.

Na svém kontě má Linz také pár reprezentačních startů, současný kouč nároďáku Nizozemec Bernard zatím o jeho služby nestojí. „Jednou jsem se kvůli zranění omluvil a od té doby se už neozval," posteskl si 27letý smečař.