„Dobrý vstup rozhodl a také naše efektivita v přesilových hrách. Tři jsem využili," pochvaloval si jeden z koučů vítězů Roman Urbář a prozradil, že na využití početních výhod měla vliv změna v přesilovkové formaci. Do áčka se totiž vrátil kanonýr Louvar, který si připsal jeden přesilovkový gól a nakonec se blýskl hattrickem.

Dosud hrál v rezervě. „Myslím, že mu vyšší úroveň chyběla. Připojil se k nám už v prosinci a pořád na sobě maká. Byla jen otázka, kdy dožene tréninkové manko, ne že nebyl herně vyzrálý. Je poměrně zkušený a inteligentní hráč," uvedl Urbář.

Trenéři Kladna jsou před vyřazovacími boji v záviděníhodné pozici. Mají totiž tři hráče, kteří umí zakončit. Vedle Klápy, jenž dvěma góly otevřel skóre utkání s Rožnovem, to je druhý nejlepší střelec soutěže Nushart a k nim přibyl právě Louvar, jenž vždycky Kladno střelecky táhl.

„Z tohoto pohledu to může být naše výhoda, pokud bude střílet branky v podobné míře jako v předešlých sezonách. Tým se ale bez něj musel obejít a mezitím mohli vylétnout jiní kluci," řekl kouč, jehož těší, že teď mají Kanonýři dvě silné řady. Loni v semifinále s pozdějším nováček nejvyšší soutěže Litvínovem všechno leželo na jediné elitní formaci.

Kladno končí sezonu sobotním domácím zápasem s Brnem, který se hraje v 19.00 hodin v hale Bios u zimního stadionu. Hrát se bude o co nejlepší postavení pro play-off.

Pro florbal je specifické, že první tři celky po základní části si postupně vybírají soupeře. Čtvrtý s pátým na sebe zbudou. Právě tyto příčky Kanonýři nejspíš obsadí. „Osobně si myslím, že bude kolem pátého šestého místa,"mínil Urbář s tím, že zápas s Brnem bude testem před play-off.

To se určitě nebude týkat Rožnova, jemuž porážka na Kladně sebrala i teoretickou naději. Trenér Zbyněk Macury řekl, že je pro něj důležité, že našli svůj týmový obraz.

„Nastartoval po několika nepovedených zápasech k takovému výkonu, který bych si od svého týmu představoval. Bohužel velkou kaňkou na utkání a zejména jeho závěru byl místní ožralý chlív v hledišti. Věřím, že to byla jen výjimka," nebral si servítky.