Získaly je tradičně i děvčátka z několika kladenských klubů. Závodnice z MK Kladno dokonce vybojovaly kov nejcennější. Zlatou medaili v kategorii 14-16 let fitness aerobik Performance, vybojoval tým ve složení Johana Neumannová, Adéla Veselá, Ema Klucová, Natálie Šolínová, Erika Hadrbolcová a Sára Stříhavková s nápaditou choreografií Star Dance. Holky trénují Míša Diviš a Sabina Škrabská.

Dalším velkým úspěchem byla pro klub bronzová medaile, kterou vybojovala Natálie Šolínová v kategorii jednotlivců 13-14 let, v minulé sezoně nejlepší sportovkyně Kladna v kategorii žaček. V Bruselu se dařilo také triu ve složení Johana Neumannová, Erika Hadrbolcová a Adéla Veselá, které získalo 6. místo v kategorii Youth tria.

Dětský sportovní den na atletickém stadionu ve Slaném.
OBRAZEM: Den dětí na slánském stadionu. Nechyběla hasičská pěna ani hokej

Medaile si veze domů rovněž Dancers Kladno. Juniorský tým, který byl po základním kole na prvním místě, nakonec přivezl titul vicemistryň Evropy. Grande tým nastoupil ve složení Katrin Hanzáková, Rozálie Dragounová, Zuzana Vavříková, Tereza Holoubková, Adéla Hradiláková, Natalie Loudová a Kristýna Šarmová. Trenérkou týmu je Natalie Šubinová - která je i závodníci v seniorské kategorii.

Ten soutěžil rovněž a nastoupil v hlavním městě pralinek ve složení Natalie Šubinová, Anna Zderadičková, Eva Bízková, Denisa Zadáková, Barbora Kindlová, Adéla Štveráková, Simona Smrčková a Kristýna Loušová. Ta je zároveň trenérkou týmu, jenž vybojovaly bronz. "Kristýna se 14 dní před závody naučila sestavu a po čtyřech letech se vrátila na závodní plochu, rovnou na evropský šampionát. Vše kvůli úrazu Simony Smrčkové, která nemohla nastoupit," popisovala zakladatelka a dříve trenérka Dancers Lenka Bumba. Zlato v téhle kategorii zůstalo doma, získal ho belgický tým RheAxion.

Závodnice Dancers vybojovaly ještě páté místo v kategorii Senior Performance v sestavě Štulíková, Machová, Božič, Tenkrátová, Vavříková). Trenérkou je Barbora Kindlová. Rovněž páté skončily v kategorii Junior Tria Božič, Holmanová a Krátká, které vedou jako trenérky Simona Smrčkova a Kateřina Šmejkalová .

"Jako zakladatelka a bývala trenérka klubu bych ráda poděkovala a pogratulovala k výsledkům trenérkám a závodnicím. Hlavně za to, jak se po dvou letech covidu vrátily a skvěle reprezentovaly klub, město Kladno a Českou republiku," prohlásila hrdě Lenka Bumba, jejíž klub také zásadně pocítil covidou krizi v úbytku dětí ochotných připravovat se na aerobikové vrcholy. "Bohužel nám skončilo spoustu závodnic, ale i dětí z přípravky. Ale doufám, že se vše v lepší obrátí a fandím všem, kteří teď podpoří jakoukoliv sportovní aktivitu dětí a třeba je přivedou k nám v září na nábor," dodala velká postava světového aerobiku a mnohonásobná mistryně světa.

Rekonstrukce zimního stadionu Kladno (25.4.2022).
Kladno nezůstalo na opravu zimáku samo, národní agentura schválí dotaci

Dvě stříbrné medaile má rovněž Fit studio Venuše, a to v kategoriích Step kadet a Step senior. Navíc juniorky byly páté ve stepu.

Již nyní se aerobičky těší na začátek listopadu, kdy v ostravské Gong aréně proběhne Mistrovství světa. Vedle evropských závodníků se ho zúčastní mimo jiné i silné výpravy z Austrálie a Jižní Afriky. Tento závod tak domácímu publiku představí absolutní špičku světového sportovního aerobiku a fitness