V sobotu 22. září je na programu od 10:00 hodin mistrovství ČR 125 ccm jednotlivců na krátké dráze. Začínající adepti plochodrážního sportu se zde utkají o další body do celkové klasifikace o letošního šampiona ČR.

Vedle suveréna mistrovství Jaroslava Vaníčka z AK Markéty Praha se na start postaví celá řada jeho pronásledovatelů, Vojtěch Šachl z divišovského AK, Jan Jeníček (ZP Pardubice), objev letošní sezony Štěpán Jurčo AK Březolupy. Domácí AK Slaný vyšle do boje tradičně Vojtěcha Zamazala a Bruno Belana. Ten využil letní prázdniny nejen k tomu, aby načerpal síly na další školní rok, ale především vybojoval 11. srpna v Divišově titul vicemistra Evropy a 1. září si z francouzského Morizes přivezl bronz se světového šampionátu, takže by rád domácímu publiku předvedl, že tyto úspěchy nebyly dílem náhody, ale systematické tréninkové činnosti ve slánském středisku, pod taktovkou Miroslava Rosůlka.

V jednání je rovněž účast závodníků z Polska a Německa, takže tuzemské naděje budou moci změřit své dovednosti se zahraniční konkurencí.

Jaromír Jágr // Rytíři Kladno – HC Ústečtí Lvi 6:4, příprava 21. 8. 2018
Tahák s Jihlavou je tady. Půjde Jágr poprvé na led?

Odpolední program ve Slaném začne ve 14:00 hodin. Na klasické dráze se uskuteční finále mistrovství ČR jednotlivců v kubatuře do 250 ccm a zároveň proběhne mistrovský závod ve třídě do 125 ccm.

O mistra ČR do 250 ccm se divákům představí jezdci z Německa, Polska, Rakouska a ČR, v jednání je účast mladých závodníků i z jiných evropských federací. Z českých jezdců by o příčky nejvyšší měli zabojovat Pavel Kuchař, Michal Baštecký - oba z pražské Markéty, po zranění se do ostrého boje chystá Milan Dobiáš, odchovanec severočeských Chabařovic. Zda nastoupí jeho klubový kolega Filip Šifalda, je prozatím otevřenou otázkou.

Souběžně s finálovým kláním ve třídě do 250 ccm se uskuteční mistrovský závod v kubatuře do 125 ccm, kde většina jezdců přeladí nastavení svých strojů na klasický ovál, a po krátkém odpočinku ze závodu na malé dráze usednou znovu do sedla svých speciálů, aby bojovali o body v mistrovském klání na klasické dráze.

Fit Studio Venuše chystá na neděli na Sletiště zumbu pro všechny zájemce zdarma.
Pojďte v neděli tančit zumbu na Sleťák!
Neděle 23. září 10:00 hod Velká cena Královského města Slaný
Mezinárodní závod jednotlivců ve třídě do 125 ccm je doplněný o mítink jezdců ve třídě do 250 ccm.
Na začátku sportovní sezony avizovaná Velká cena Královského města Slaný dospěla termínově k navazující sérii mistrovských klání konaných v sobotu 22. září. Většina účastníků z předešlého dne ve Slaném přenocuje a postaví se na start, aby bojovali o poháry věnované starostou Královského města Slaný Martinem Hrabánkem jak v kubatuře do 125 ccm tak i 250 ccm.

Program:
Sobota 22.9.2018 10:00 hod. - MČR 125ccm - krátká dráha
14:00 hod - Finále MČR 250ccm jednotlivců
MČR 125ccm - klasická dráha

Neděle 23.9.2018 10:00 hod. Mezinárodní závod jednotlivců 125ccm + 250ccm.

Do ochozů slánského plochodrážního stadionu co nejsrdečněji zve pořadatel Autoklub v AČR Slaný.

Vítězové baráže o postup do extraligy
Kladno je zpátky v atletické extralize!

Antonín VILDE