V předchozích ročnících úspěšně soupeřili s kluby v rámci pražské oblastní soutěže, odkud však jako mimopražský tým nemohli postoupit do národního finále nebo festivalu. V letošní sezoně mohl tým vedený trenéry Bohumilem Dosoudilem a Robertem Fritschem zúročit své zkušenosti nasbírané v zápasech s hráči tradičně silných klubů jako BA Sparta nebo USK Praha a nezklamal.

Radnice na náměstí Starosty Pavla v Kladně.
Vše je provokace opozice, tvrdí magistrát Kladna


I přes skutečnost, že kategorii U13 klubu BK Kladno doplnilo několik nováčků, byl tým ve složení Petr Bechyně, Matouš Čížek, Štěpán Chaloupka, Lukáš Lorenc, Filip Mejdr, Karel Mlch, Jakub Nový, Jan Podubecký, Daniel Rampas, Jáchym Schveinert, Ondřej Skočdopole, Jakub Švéda, David Vosyka, Denis Vosyka, Jakub Žák a Michal Žák schopen porazit většinu středočeských soupeřů.

Trenéři Dosoudil s Frtschem zhodnotili uplynulou sezónu těmito slovy: „Po dvou letech v pražském přeboru jsme letošní sezonu hráli střední Čechy s cílem postoupit na republikové finále. To se bohužel nepodařilo, protože v klíčovém utkání s Nymburkem o prvním místo jsme prohráli o 15 bodů a v oblastní soutěži tak skončili na druhém místě. Přesto se dá tato sezona považovat za úspěšnou, jelikož jsme hráli celou soutěž pouze s našimi odchovanci, kteří v jejím průběhu udělali obrovský výkonnostní posun a námi předvedená hra snesla ta nejpřísnější měřítka. Zaměřili jsme se na agresivní obranu hráče s míčem i bez míče, rychlý protiútok, a to se nám dařilo."

Jako odměnu za skvělý výsledek byl tým nominován na turnaj Festival 2017 konaný v Ostravě, kde si kluci poměřili síly se soupeři z celé republiky. Z turnaje si přivezli nejen zážitky a zkušenosti, ale i ocenění za nejužitečnějšího hráče týmu (Denis Vosyka) a druhé místo ve střelbě trestných hodů (Jan Podubecký).

Klub děkuje hráčům i trenérům za krásné sportovní zážitky a přeje jim nejméně stejně úspěšnou příští sezonu. Současně děkuje městu Kladnu, sponzorům a rodičům hráčů za dlouhodobou podporu. 

7. ročník Memoriálu M. Ježka opět ozdobily hvězdy hokejového i fotbalového nebe. Jakub Voráček
Po Knovízi čeká Voráčka už dřina. A pak Kluk Puk


Bedřich Chaloupka