V lesoparku Lapák ovládl 18. ročník Ondřej Čadek ze Sokola Unhošť, jenž zvládl trasu za 17 minut a 11 vteřin. Uznal, že jeho druhé vítězství v tomto závodě nebylo jednoduché, protože druhý v cíli Petr Píša (MK Kladno) se hodně zlepšil a zaostal pouze o třináct vteřin.

„Držel se mě celé tři kilometry, až pak jsem se mu začal postupně vzdalovat,“ přiblížil třicetiletý borec s tím, že uvažoval nad časem pod sedmnáct minut. „Pocitově se mi ale běželo dobře a na konci jsem dokázal i zrychlit. Na to, že začínám s tréninkem, a forma není taková, jsem spokojený,“ řekl a prozradil, že se připravuje na jeden z jarních maratonů.

Jeho snem a motivací je dostat se pod 2:40 hodiny. „Myslím, že potenciál na to mám,“ věří si.

Ve speciálních movemberových dresech s knírem nastoupili Kladeňáci proti Liberci.
Skvěle blokující Orli přemohli v kníratých dresech Duklu

Kategorii žen poprvé ovládla Lucie Zaplatílková za AC Tepo Kladno (20:10 min.), která ještě v loňské sezoně běhala za klub extraligu. Její doménou na dráze byla osmistovka. „Extraliga už není pro mě. Tam jsou soupeřky moc rychlé,“ usmívala se sedmadvacetiletá závodnice, a byť byla spokojená, našla přece jen na svém výkonu malou kaňku, jež ji zřejmě připravila o nový osobní rekord, za kterým zůstala o pět vteřin.

„Přepálila jsem začátek, měla jsem začít pomaleji,“ mínila a přiznala, že Narozeninová 5 je její oblíbený závod. „Zaběhnout si po práci pět kilometrů je pro mne ideální,“ poznamenala a připustila, že postupem času se mohou její běžecké distance prodlužovat. Koneckonců před pěti lety dala svůj první a zatím jediný půlmaraton.

Jedenáct vteřin ztratila na vítězku v cíli druhá Denisa Elznicová.

Tradiční závod založil před osmnácti lety bývalý kladenský závodník Karel Kozel. První ročník se běžel v rámci jeho padesátin.

Miroslav Indrák po prvním duelu v dresu Kladna na ledě Olomouce.
Sráželi jsme se sami hloupými fauly, litoval po premiéře Indrák