"Finance, které se vybraly na dobrovolném startovném, půjdou do poslední koruny na její na fyzioterapii, kterou pojišťovna nehradí," uvedla za pořadatele Veronika Šubrtová s přáním, aby pomoc běžců pomohla Cirince v budoucnu se postavit na nožičky.

Letošního ročníku se zúčastnilo třiapadesát běžců - sedmnáct žen, pět statečných dětí a jedenatřicet mužů. Trať měřila necelých sedm kilometrů a zdolávali ji nejen aktivní, ale také sváteční běžci.

"Neběháme na čas, ale jen pro radost," usmívala se Veronika a prozradila, že se na dobrovolném startovném vybralo přesně 11 210 korun.

Oslava 110 let kladenské atletiky ve Sportovní hale Kladno.
Kladenská atletika slaví 110 let



Podruhé se postavil na start Zdeněk Kučera z Maratón klubu Kladno, jenž se výjimečně zařadil do běžeckého pole. Většinou ho lze vídat jako hlavního organizátora závodů třicetidílného seriálu Poháru běžců Kladenska a Rakovnicka, který na Štěpána vyvrcholí v Třtici.

Zkušeného běžce krásná myšlenka závodu oslovila. "Ještě hezčí než pěkný pocit z běhu je dát najevo, že chceme pomoci," uvedl a prozradil, že ho láká i kouzlo, kterým je stochovský běh specifický.

Jelikož se koná večer, mají účastníci na hlavách nejen čepice, ale také čelové lampy, tudíž mimo město tvoří táhnoucího se světélkujícího hada.

"Na závěr bych ráda poděkovala všem, kdo nám pomáhali, včetně spolku Kamarád," doplnila Veronika Šubrtová s tím, že příští ročník bude ještě vydařenější. 

Koncert ve Družci podpoří opravu věže kostela.
OBRAZEM: Koncert ve Družci podpoří opravu věže kostela