Zahrajete si ještě někdy stolní tenis nebo máte alespoň chuť si ho někdy zahrát?
Když je čas, tak si ráda zahraji. V domě máme ping pongový stůl, takže nemusím nikam jezdit, když dostanu chuť. Mým nejčastějším soupeřem je táta. Pochlubím se, že teď už mívám navrch :-).

Vypracovat se v 18 letech do reprezentace je velký úspěch. Byla to dlouhá cesta?
Začala v deseti letech a do reprezentace jsem se dostala loni, tak to činí sedm let. Vzhledem k tomu, že jsem podstatnou část hrála s kluky, byla to cesta těžká.

Myslíte, že někdy bude florbal olympijským sportem? Měla byste velkou šanci si pod pěti kruhy zahrát?
Určitě si myslím, že florbal by měl být součástí olympijských her, ale je to spíše otázka budoucnosti. Jelikož jsem docela mladá, mohla bych se dočkat. Určitě je to moje velké přání a bylo by to splnění snu, být účastníkem svátku sportovců.

V čem vidíte své silné stránky a rezervy?

Mezi silné stránky bych zařadila hru tělem, techniku hole a především čtení hry. Na druhou stranu bych měla zlepšit střelbu pod tlakem.

Kde se vidíte ve florbalovém horizontu tří let? Jelikož Skandinávie je kolébkou florbalu, nejvíce mě láká hrát švédskou ligu. Myslím, že je pro můj herní styl ideální, protože je založená na více kombinační hře, než třeba ve Finsku či Švýcarsku, kde se hraje přímočařeji. Myslím si, že čím více našich hráček bude přibývat v těchto ligách, reprezentace na tom vydělá.

Jak se vám daří skloubit vrcholový sport se školou?
Není to vždy jednoduché. Občas člověk musí vstát velmi brzo ráno nebo naopak nejít spát vůbec :-). Myslím, že nadchází období, které prověří, jak se mi podařilo školu a sport skloubit. Čekají mě maturitní zkoušky a přijímačky na vysokou, tak uvidíme, jak to zvládnu.

Vidíte svoji budoucnost i v zahraničí, případně konkrétně v kterých zemích a případně zda máte již nějaké takové nabídky.Jak jsem zmínila, mým snem je hrát švédskou ligu. Teď jsem ale hráčkou Chodova. Víc neřeším. Pokud budu stále florbalově růst, šance určitě přijde.

Rádi bychom se zeptali, jak odpočíváte? Aktivně při sportu, nebo jen tak lenošíte?
Po MS a o vánoční svátky, jsem lenošila, ale ne protože bych chtěla, ale protože jsem měla antibiotika.

Věřím, že výsledek na dalším MS bude ještě lepší, a to i přes nápor papírově silnějších soupeřů. V čem si myslíte že může být následující MS odlišné? Hraje nějakou zásadní úlohu lokalita?
V první řadě děkujeme za podporu. Příští šampionát bude na půdě našich největších rivalek ze Švýcarska, takže lokalita bude v případném souboji s domácími hráčkami hrát velkou roli. Naší výhodou ale může být přítomnost švýcarského kouče na naší střídačce. Doufám, že nadcházející MS bude odlišné v tom, že budeme lépe připravené a konečně získáme medaili. Nejlépe zlatou :-).

Kolik času denně či týdně věnujete tréninku?
Trénujeme třikrát týdně, přičemž se individuálně připravuji někdy i dvoufázově, protože chodím i na florbalové tréninky na Kladně, a to ještě před školou.

Gratuluji k předvedené hře na MS v Bratislavě a k šestému místu florbalistky roku 2017 mezi ženami. Jaké to je zařadit se k takovým hvězdám, jako je Eliška Krupnová, nebo Denisa Ratajová? Jak se k vám chovají?
Je to určitě příjemná záležitost být ve společnosti takových hvězd. Chovají se ke mně hezky a ochotně mi předávají zkušenosti, za což jsem pochopitelně ráda.

Na Kladně jste prý působila v chlapeckých týmech. Jaký pro to byl důvod, a jak vnímáte rozdíl mezi Kladnem a současným Chodovem, resp. národní reprezentací?
Důvod, proč jsem hrála v chlapeckých družstvech, byl jednoduchý – na Kladně nebyla mezi děvčaty taková kvalita. Působení mezi chlapci mi hodně dalo. Měli jsme s tátou takový plán, že mezi nimi vydržím až do doby, kdy to budou pravidla florbalu dovolovat. Florbal, který se hraje na mezinárodní úrovni se pochopitelně s Kladnem nedá srovnat, a koneckonců ani s Chodovem, jenž patří mezi špičkové týmy v republice.

Zdá se, že jste se pro florbal narodila, ale uvažovala jste v minulosti i o jiném sportu? Kdo vás ke florbalu přivedl a kdo vás v rodině nejvíce podporuje – rodiče, sourozenci?
Určitě to tak úplně není. V minulosti jsem tíhla ke stolnímu tenisu. Pochlubím se, že jsem získala v žákovských kategoriích čtyři tituly okresní přebornice a dokonce jeden krajské! Také jsem hrála fotbal šest let za Kročehlavy a k florbalu mě přivedl právě můj bývalý fotbalový trenér David Vorlíček. Největší podporu mám ve své rodině a starší sestře, kteří nechybí na žádném domácím zápase Chodova i reprezentace.

Kde vidíte svou budoucnost v následujících letech? Máte podobné ambice jako Eliška Krupnová?
Ambice mám stejné, také toužím po angažmá ve švédské lize.

1. Jak moc jiné to pro vás bylo na MS světa oproti klasické lize, hrála si jinak, popř. používala jiné triky? 2. Jak zvládáte skloubit školu a vrcholový sport na reprezentační úrovni? 3. Už se vám stalo, že vás někdo potkal na ulici a volal na vás nebo chtěl podpis? 4. Jak se k vám chovají vaši vrstevníci, obdivují vás, fandí nebo naopak závidí a hází klacky pod nohy hlavně ve škole? 5. Co byste chtěla ve florbale dosáhnout a za jaký tým by jste chtěla hrát? 6. Jsou pro vás fanoušci během zápasů důležití ve smyslu, že podporují váš tým a třeba i vás. Pomáhá to neb naopak znervózňuje?
1. Jiné to určitě bylo, ale na žádné speciální triky bohužel čas nebyl. 2. Tato otázka již padla. Zatím to zvládám, uvidíme jak tomu bude v maturitním a přijímacím období. 3. To bohužel ne, ale často se mi stává, že se na mě lidé dlouze zadívají a je vidět, že mluví o mně. 4. Jak kteří, ale spíše mi fandí a podporují. 5. Ano je to Švédsko, konkrétně týmy Pixbo a IKSU. 6. Přízeň fanoušků mě určitě podporuje a pomáhá k lepším výkonům.

Po MS nemůžu mít jiný dotaz než jak to bylo opravdu mezi hráčkami a trenérem? Po vyjádření Martiny Čapkové to totiž vypadá, že mezi ním a vámi byly nějaké spory či neshody. Co nám k tomu řeknete?
Nechci se vyjadřovat k něčemu, co mi jako benjamínkovi týmu nepřísluší. Tečka.

Co máte v plánu po dokončení střední školy? P.S. Maturitní zkoušky se nebojte. Zvládnete ji jako každou překážku, která vás potkala.
Jestli střední školu dokončím, mám v plánu pokračovat ve studiu na fakultě tělesné výchovy a sportu nebo v Kladně na biomedicíně. Děkuju za důvěru ohledně maturity.

Rád bych se zeptal, jaký jste měla pocit z prvního MS za ženy a svého prvního gólu? Čeho bys chtěla dosáhnout? Jaké máte cíle? Jinak přeju hodně úspěchu a konečně se probojujte do superfinále ať mám důvod přijet :-).
Můj pocit z prvního gólu na MS byl nepopsatelný. Měla jsem obrovskou radost, snad to bylo znát, pokud ne příště přidám nějakou kuriozitu :-). Děkuji a uděláme všechno pro to, abyste přijel!

Jaký je váš florbalový sen?
Ahoj Nelsonku! Mým největším snem je naučit tě florbal na takové úrovni, že se jím jednou budeš živit a přispívat mi za odměnu na živobytí :-). Švédská liga je z tohoto pohledu vedlejší!