Hosté nezachytili začátek utkání, když si nedokázali poradit se skvělým servisem soupeře (4:13) a set prohráli rozdílem devíti bodů. V dalších už byli lídru tabulky víc než důstojným soupeřem.

"Postupem času jsem se zlepšovali a v druhém a třetím setu jsme vedli. Bohužel ve dvou momentech, kdy jsme mohli jít do trháku, rozhodčí hodně necitlivě přiřkli body soupeři. Rozhodnutí se jim vyloženě nepovedla a tím se vývoj setů pokaždé otočili," uvedl druhý kouč poražených Petr Klár a rychle dodal, že za porážku soudci nemohou.

"Dokázali jsme si ale, že se dá s Budějovicemi hrát i bez kovaného univerzála. Kluky bych pochválil," doplnil.

Kladenští odehráli šlágr kola s mladým univerzálem Wallischem. "Do budoucna to je pozitivní, a věřím, že kdybychom hráli ještě čtvrtý set, tak jsme ho vyhráli," uzavřel Klár.

Kouč Jihočechů René Dvořák byl velmi rád za tři body a předvedenou hru. "V prvním setu jsme hráli opravdu výborně, bez chyb. Pak začalo Kladno vystrkovat růžky a škodilo nám hlavně servisem. Nicméně trpělivou hrou jsme ho přehráli,“ řekl.

Kapitán hostů Tomáš Hýský uznal, že Budějovice vyhrály po zásluze. "My jsme se pomalu rozjížděli a v důležitých momentech jsme nedokázali udržet nějaký standard," povzdechl si. 

Orly čekají v roce 2018 ještě dvě utkání. Ve čtvrtek přivítají v prvním osmifinále CEV Cupu finský Ford Store Levoranta Sastamala a hned v sobotu budou hostit Odolena Vodu. (ka)

Č. Budějovice - Kladno 3:0.
Sety: 16, 22, 24. Čas: 86 minut. 
Kladno: Sobotka (3), Zajíček (4), Habr (12), Hýský (6),Vemič (13),Walisch (5), libero Moník. Střídali: Vostárek, Blažek.

Volejbalisté Kladna (v modrém) po výborném výkonu porazili doma Karlovarsko 3:1. Hýský
Orli i na podruhé uspěli v Příbrami