Trenéři domácích měli před utkáním zamotanou hlavu. Nemohli počítat se zraněným nejvíc bodujícím hráčem soutěže Okošanovičem, ani s druhým univerzálem Wallischem. Nemocný byl i smečař Hýský, jenž nakonec v průběhu prvního setu přece jen nastoupil.

Na post univerzála tak nastoupil Kuboš, který byl nakonec s 19 body společně se zlínským Motyčkou nejúdernějším hráčem zápasu. Na smeči si zahrál libero Moník, jehož zastoupil Vostárek.

Cesta za výhrou byla i proto hodně krkolomná. "Krkolomná je celá sezona. V rozhodujících chvílích se trápíme. Volíme špatná řešení. První set jsme však odehráli dobře, pak nás ale zmíněné problémy dohnaly," řekl hlavní kouč Kladna Milan Fortuník s tím, že utkání nakonec dohráli v osvědčené sestavě. Až na post univerzála. "Vyhrát jsme si ale zasloužili," doplnil.

Jeho protějšek Roman Macek mínil, že uspěl ten, komu se podařil dobrý servis navíc. Na mysli měl eso van Haarlema ve čtvrtém setu za stavu 21:19 pro Zlín. "Tím se to otočilo. My jsme navázali na předešlé dobré výkony, akorát scházela třešnička na dortu v podobě bodu," řekl kormidelník hostů.

Specifický zápas prožil kladenský Milan Moník. První tři sety odehrál na postu smečaře, kde působil většinu své kariéry, v závěrečném se vrátil na libero.

"Vyžádala si to situace. V pátek jsme si z téhle možnosti dělali legraci a na poradě před utkáním to přišlo," prozradil český reprezentant a litoval, že v druhém setu polevili v hlavách.

Trenér vítězů Milan Fortuník poděkoval sponzorům a divákům, mezi nimiž bylo mnoho mladičkých tváří. Orli totiž na utkání pozvali děti z dětských domovů a mladé hráče okolních volejbalových klubů. Pohoštění pro ně připravily nejmenovaná pekárna a cukrárna.

Kladno - Zlín 3:1.
Sety: 19, -15, 25, 22. Esa: 4:12. Bloky: 12:6. Čas: 108 minut. Diváci: 734.
Kladno: Zajíček (3), Sobotka (8), van Haarlem (2), Vemič (12), Moník (2), Kuboš (19), libero Vostárek. Střídali: Fortuník (1), Hýský (9), Mikulenka.