Na palubovku, kde tři sezony hájil kladenské barvy, se vrátil lreprezentační ibero Beskyd Milan Moník, který byl po utkání pochopitelně zklamaný.

"Měli jsme dobrý vstup do zápasu. V druhém setu se nám ale vymstilo, že jsme nechali Kladno rozehrát a v jeho koncovce se k němu přiklonilo i štěstí," řekl a ocenil, jakým způsobem dokázali zdramatizovat už ztracený závěrečný set.

"Neměli jsme co ztratit, našimi chybičkami a nedůsledností jsme ho však přece jenom ztratili," posteskl s Moník a litoval, že se hrálo bez fanoušků. "Těšil jsem se na diváky. Možná ale bylo lepší, že tu nebyli," uzavřel s úsměvem.  

V úvodním setu si udržovali většinou těsný náskok hosté. Orli sice pětkrát chybovali na podání, ale eso Kraffera znamenalo stav 23:23. Beskydy však další šanci soupeři nedali a blokem proměnili druhý setbol.

Do koncovky druhého dějství šli domácí dvoubodovým náskokem (23:21), k zisku sady ale potřebovali tři setboly, přičemž sadu ukončilo Krafferovo eso. Právě na podání udělali domácí posun. 

Třetí set rozhodla šestibodová šňůra Orlů při tvrdém servisu Křesťana (16:7). A právě kladenský univerzál jej přímým bodem z podání zakončil.   

Euforii si domácí přenesli do posledního setu. Bleskově vedli 4:0 a směřovali k hladké výhře (22:15). Beskydy ale dokázaly stáhnout manko na jediný bod. Velkou úlevu a radost přinesl Orlům druhý mečbol, který proměnili vytlučeným blokem.

Už v sobotu je čeká další zápas. Na palubovce Brna budou chtít navázat na domácí výhru 3:1. 

Kladno - Beskydy 3:1

Sety: -24, 25, 15, 23. Esa: 13:4. Bloky: 11:12. Čas: 109 minut.

Kladno: Zajíček (13), Křesťan (24), Kraffer (14), Kyjanica (10), Fortuník (5), Mikulenka J., libero Kunc. Střídali: Hýský (15), Palgut, Mikulenka Vl.