„Papírově jsou Pardubice asi silnější, ale může se stát leccos. Určitě se o první výhru popereme," připomíná Milan Mach, že v úvodním duelu sezony jeho tým poměrně jasně podlehl asi nejlepšímu českému týmu současnosti – Olympu Praha.

Pardubický manažer Lubomír Vozár má svoje potíže. Čerstvý otec dcery Terezy Lukáš Dryml je po zranění a jet nemůže, a tak šéf Zlaté přilby využije pravidlo zvané rider replacement. „To znamená, že bude mít Drymla na soupisce, ale pojedou místo něj jiní závodníci," vysvětluje Mach.

A Pardubice mají sílu. Hlavní star je Slovinec Matej Žagar, který v posledním duelu elitní Grand Prix v Kodani skončil pouze za vítězným Darcy Wardem z Austrálie. „Matej je v obrovském laufu a silný bude i Brit Nicholls a samozřejmě Aleš Dryml, který letos také jede občas Grand Prix," míní Milan Mach.

Ten už může nasadit uzdraveného Martina Málka, který po zranění absolvoval první tréninky a manažer Slaného věří, že bude v pohodě.

Ze zahraničí pak povolal osvědčenou dvojici Poláků Sebastian Ulamek – Robert Kosciecha, byť druhému jmenovanému závod s Olympem nevyšel. „Věřím, že už podá lepší výkon, ve Slaném se mu vždycky dařilo," dodal Milan Mach.

Nahlášené sestavy:

AK Cereas Slaný: 1 Robert Kosciecha, 2 Michal Dudek, 3 Sebastian Ulamek, 4 Ronny Weis, 5 Martin Málek, 6 Roman Čejka, 7 Eduard Krčmář.

ZP Pardubice: 8 Matej Žagar, 9 Hynek Štichauer, 10 Scott Nicholls, 11 Aleš Dryml, 12 Lukáš Dryml, 13 Tomáš Suchánek, 14 Václav Milík.