Po prvenství na nejvyšším českém turnaji Staropramen Cool Super Cupu v Praze o minulém víkendu,kde porazily nově složené favorizované duo Kristýna Kolocová - Hana Skalníková, se Gálová s Nakládalovou vytáhly i proti druhému velmi sledovanému českému páru. Sluková s Hermannovou po rozchodu páru Sluková - Kolocová platí za české jedničky, ale v Linci bylo vše jinak. 

Ještě v prvním setu favoritky vládly, vyhrály ho 21:13, ale pak už kralovala dvojka Gálová - Nakládalová, byť rozhodující set bylo hodně těsný (15:13).

Ony vítězky měly vůbec slabší rozjezdy. Už ve skupině kvůli tomu jasně podlehly domácím Schützenhöferové a Plesiutschnigové a proti stejným soupeřkám v semifinále padly v první sadě 10:21. Ale pak se vytáhly. Zlomily druhý set na 21:18 a tie-break vyhrály svěže 15:9. 

"Turnaj byl pro nás velmi náročný, máme za sebou celkem devět zápasů během tří dnů a upřímně, v pátek ráno jsme na finálovou čtyřku ani nepomýšlely. Ve chvíli, kdy jsme se dostaly do semifinále, jsme si chtěly zbytek turnaje hlavně užít. Nebyly jsme favorité a mohly jsme jen překvapit. Víte, v těchto fázích se člověku hraje nejlíp… Nyní jsme moc rády, že jsme to dokázaly a dotáhly to až na vrchol," řekla šťastná Gálová pro oficiální server Českého svazu volejbalu.

Semifinále: Sluková/Hermannová - Siposova / Behunova 2:0 (21:13, 21:19)

Gálová/Nakládalová - Schützenhöfer / Plesiutschnig 2:1 (10:21, 21:18, 15:9)

Finále: Gálová/Nakládalová - Sluková/Hermannová 2:1 (13:21, 21:18, 15:13)