I s novým lídrem ofenzivy na palubovce Severočechů vicemistři uhráli cenné dva body, když v tie breaku využili třetí mečbol potom, co nejčastěji bodující hráč utkání univerzál Štokr (29) servíroval těsně do autu!

Kladno vyhrálo úvodní set, pak ale další dva tahalo za kratší konec, stejně jako ve čtvrtém do stavu 19:16. V tu chvíli by na hosty asi nikdo nevsadil.

Hlavní kouč Milan Fortuník však poslal na hřiště mladého Blažka, který dvakrát nahrál na body nahrávači Habrovia tím pomohl k obratu. „Musím kolegu pochválit. Byl to výborný strategický tah, na který nebyl soupeř připravený,“ uvedl druhý trenér Kladna Petr Klár.

„Myslím, že to byl rozhodující okamžik. Bez bodu bychom si odjet nezasloužili,“ doplnil s tím, že jejich tým byl lepší na přihrávce a dal do zápasu víc emocí a větší kus srdce. „Nikdy ho nechválím, ale tentokrát bych ocenil libera Milana Moníka, který skvěle přihrával,“ řekl.

Za zmínku stojí i výkon zmiňovaného Marela, který si odehrál své. „Zejména v prvním setu byl excelentní,“ pochválil Klár kladenského univerzála.

Liberec – Kladno 2:3.
Sety: Sobotka (13), Zajíček (7), Habr (9), Hýský (14), Vemič (15), Marel (17), libero Moník. Střídali: Vostárek, Blažek. Čas: 125 minut. Diváci: 1013.
Kladno: Sobotka (13), Zajíček (7), Habr (9), Hýský (14), Vemič (16), Marel (14), libero Moník. Střídali: Vostárek, Blažek.