Šéf a trenér Kladna Milan Fortuník se celý leden poohlížel se svým realizačním týmem po jedné posile na závěr sezony. Nakonec ukázali na 20letého smečaře ze Zlína Lukáše Čeketu. „Hlavní důvod je, že máme v týmu nejen profesionály, ale i studenty a hráče, kteří hrají při zaměstnání. Chtěli jsme do závěru ligy posílit, aby bylo více lidí na tréninku. Z těch možností nám vyšel Lukáš nejlépe,“ objasnil trenér Kladna Milan Fortuník příchod talentovaného volejbalisty, který si zahrál i na domácím světovém šampionátu do 20 let, kde se potkal například se současným blokařem Orlů Petrem Špulákem.

Čeketa byl nejlépe bodujícím hráčem Fatry v letošní sezoně, jako jediný se dostal přes hranici 200 bodů. Celkem jich nasbíral 217 a druhý Toman jich má pouze 104. Mezi Orly jich víc nasbíral pouze Lotyš Platačs (226), kapitán Kraffer je zatím na 207 bodech.

Kladno volejbal cz - VK Jihostroj České Budějovice 3:2, UNIQA Extraliga volejbalu, Kladno, 29. 1. 2022
Orli mají cenný skalp. Konečně porazili Jihočechy!

Poslední tým UNIQA extraligy ale zvítězil v probíhajícím ročníku pouze jednou a už prakticky nemá šanci nijak promluvit do bojů o předkolo play-off. I proto ho nakonec uvolnil trenér a šéf Zlína Roman Macek. Mladého smečaře, který dokáže zaskočit i na pozici univerzála získalo Kladno na hostování do konce sezony.

„Jsem rád, že nám vyšli vstříc. Sáhli jsme po něm, protože víme, že má razantní servis, dokáže skákat i razantně zaútočit. Není to žádný obr, ale věřím, že nám v jarní fázi sezony pomůže,“ říká Fortuník na adresu Čekety. Trenér Orlů musel reagovat jednat na zranění Hancocka, zdravotní problémy Hýského, se kterými se potýkal v průběhu sezony nebo uvolňování Vostárka do prvoligového ČZU Praha. „Sáhli jsme po posilnění proto, abychom to všechno nějak zvládli, když i Jiří Kraffer měl nějaké bolístky a nikdo z útočníků nebyl v pořádku,“ podotýká kladenský kouč.

Zvláštní ocenění za zásluhy v oblasti sportu převzal od zástupců SAMK legendární hokejista Milan Nový.
Kladenským sportovcům kralují atleti, mezi kolektivy vystoupali nejvýš hokejisté

Kladno bylo mezi prvními týmy, které projevily o Čeketu zájem a možná právě díky tomu, že se ozvalo jako první, tak nakonec mladého útočného hráče získalo. „Jsem rád, jsme se dohodli hned a že existují ještě gentlemenaské dohody a vše proběhlo ke spokojenosti všech stran,“ uzavřel Fortuník. Čeketu si budou moci příznivci Orlů poprvé prohlédnout v domácím utkání s Odolenou Vodou. Premiéru si ale odbude o víkendu v Brně.