To se týkalo utkání s Ege České Budějovice, již je rezervou extraligového Jihostroje, a byť její letošní výsledky jsou jako na houpačce, pořád patří mezi nejlepší celky soutěže.

Kladno podlehlo Jihočechům 2:3. „Mohli jsem získat víc, protože soupeř hodně chyboval a my to nedokázali využít," litoval Fortuník, jenž byl v pondělí televizním spolukomentátorem extraligového duelu mezi Libercem a Benátkami nad Jizerou (3:2).

Mimochodem, poražené vede od léta jako hlavní kouč bývalý trenér Kladna Jindřich Licek.

Když Fortuník řekl, že chce minimálně čtyři body, měl na mysli třeba dvě výhry 3:2. Počítal totiž s potížemi proti poslední Plzni.

„Hraje dlouhodobě špatně, my s mí ale míváme extrémní problémy," přiznal. Ač nebyl výkon jeho celku ideální, porazili ji 3:0. „Nehráli jsme ale dobře a dost jsme se trápili. Byly to hodně nervy," přiznal kouč.

Průběžné sedmé místo zajišťuje Kladnu play-off, do konce základní části ale schází ještě šest kol. Poslední tři celky už mají poměrně výraznou ztrátu, takže na osm míst zbývá devět zájemců.

„Střetli jsme už se všemi a s každým se dá hrát. Je tedy jedno, zda budeme první nebo osmí. jen na nás nesmí zbýt černý Petr. Období klidu u nás není v žádném případě vyhlášené," řekl Fortuník.