Nejvýraznější postavou třetího finále byl kladenský útočník Radim Štěpáník, který vstřelil obě branky. Tu rozhodující za stavu 1:1 necelých sedm minut před koncem poté, co zachytil špatnou rozehrávku Topolánka a po krásném uvolnění zavěsil k tyči. 

Štěpáník ve vyrovnaném utkání, v němž hosté měli také řadu šancí zejména v přesilovkách, poslal Alpiq do vedení ve druhé třetině v početní převaze. Ale po chvíli stejný hráč fauloval v oslabení a Vlašim dvojnásobnou přesiloku využila tvrdou ranou Nýdla. "Já tam navíc nedal ještě jednu obrovskou šanci, takže jsem po druhé třetině odcházel trochu naštvaný. Naštěstí to dobře dopadlo," ulevil si Radim Štěpáník. 

Odpoledne hrál také třetí finále, ale II. ligy, kladenský Jungle Fever proti Rakovníku. I tady se po krásném zápase nakonec radovali Kladeňáci, když zápas skončil 4:4, ale nájezdy hoši se lvem na prsou zvládli neskutečně. Ačkoliv proti nim stál výtečný gólman Gerlich, postupně si na něm pochutnali Javůrek, Eitler i Nedvěd. Jungle teď vedou v sérii 2:1 a v neděli od 14 hodin budou útočit na titul. 

Na ten dál útočí také starší dorost Alpiqu. Ve třetím finálovém zápase extraligy sice prohrál v Ústí 1:4, ale dál vede 2:1 na zápasy. Dorost položily dvě neuznané branky na 2:2 a vzápětí nevolnost trenéra Josefa Moravce, který se rozzlobil až moc a musel do nemocnice. Naštěstí je v pořádku, závěr utkání už zase strávil na střídačce. 

V oblastní lize je finále srovnáno. Druhý zápas vyhrálo Dynamo Rozdělov nad Třebízí 3:2 po nájezdech a rozhodne se v neděli od 10 hodin na Sítné.