Na Brněnské přehradě zůstal závodník pražské Slavie v celkovém pořadí těsně za stupni vítězů. Napříč kategoriemi byli lepší pouze tři borci. Na třetího z nich ztrácel dvacet vteřin, což je podle Řenče vzhledem k délkám tratí poměrně dost. 

Na brněnský podnik se obzvlášť těšil. „Doma jsem závodil po dlouhé době. Počasí se ale moc nevydařilo. Voda v přehradě měla pouhých šestnáct stupňů a vzduch kolem dvanácti," prozradil nadějný závodník s tím, že loni na Lipně byly podmínky opačné, téměř extrémní horko!

„Letos jsme museli plavat  povinně v neoprénech, které sice víc utahají, avšak  na druhou stranu jsou rychlejší," přiblížil Řenč a dodal, že ideální  počasí je něco mezi tím. 

Jelikož je v plavecké disciplíně spíš vytrvalostním typem, není pro něj vzdálenost 750 m  ideální porcí. „Doplaval jsem s malou ztrátou za pětičlennou skupinou, kterou jsem  v cyklistické části dojel s dalšími deseti závodníky," uvedl.    

Slánského mladíka  přibrzdila před stíhačkou kuriózní situace,  když se mu za kolo zahákla bedýnka sloužící k odkládání neoprenu. Než se ji zbavil a vyrazil na dvaceti kilometrovou trasu, ztratil další půlminutu!

Zlatou medaili nakonec získal díky výtečném běhu (5 km), který byl hodně rychlý.

„Vydal jsem se ze všech sil, avšak na první tři jsem neměl. Beru to ale jako dobrý výsledek, protože můj první vrchol sezony mě teprve čeká za tři týdny na mistrovství Evropy dospělých v olympijském triatlonu v Alanyi," uvedl.

Před odletem do východního cípu turecké riviéry podstoupí dvoutýdenní tréninkový dril.  Čeká ho šestnáct tréninků, v nichž se víc zaměří na běh a plavání v kladenském krytém bazénu, kde na něj dohlíží zkušený a úspěšný trenér Martin Zikmund. Kolo zůstane trochu stranou, poněvadž nebude na tureckých rovinkách rozhodující.

Dvanáctého června pak usedne česká výprava do letadla a týden bude mít na ladění formy.