Řekli byste si zřejmě romantická duše, nebýt vědomí, že po utkání nejvyšší soutěže v Teplicích se převtělil v ochránce, za což obdržel červenou kartu.

Byla už třetí v utkání. Dvě předtím vyfasovali tepličtí borci, kteří zápas zaslouženě vyhráli 6:2, přičemž poslední dva góly emotivního duelu vstřelili při dlouhé power-play Satanů.

Švambera přiblížil, co jeho vyloučení předcházelo. „Po utkání přišel hráč Teplic za Tomášem Abrhamem a o něčem si povídali. Tomáš mu říkal, zda by mu nepodal alespoň ruku. On ale začal ukazovat prstem a pak po něm šel. Už ho skoro držel pod krkem, když  jsem do něj strčil. Pak se tam všechno seběhlo, že prý jsem mu dal pěstí," uvedl mladý fotbalista SK Kladno, jenž na trávníku určitě nepatří mezi  kliďase.

Do šarvátky se prý zapojili i vyloučení hráči, kteří neměli na palubovce co pohledávat.

Do utkání zasáhl pět minut před poločasem v době, kdy Tepličtí dostali první červenou. „Bylo jasné, že ji brzy dostane, protože ten hráč rozhodčímu nadával a po vyloučení mu naznačil i hlavičku," uvedl. Nakonec dostal druhou žlutou za faul. Za nedovolený zákrok – šlapák na Abrhamovo koleno, předčasně skončil také Ricardo.

I bez vyloučených kvalitních borců domácí Satanům dovolili pouze dvakrát snížit na dvoubrankový rozdíl.

Branky: 4. Kardyakov, 11. Taverna, 16. Pachomov, 22. Ricardo, 39. Kiliján, 40. Mamiyev – 18. Fitzel, 27. Junek. ČK: 26. Pachomov, 33. Ricardo – po utkání Švambera⋌