Už ve středu ve Slaném v 17.00 hodin odstartuje třetí díl Přeboru ČR/Poháru AČR, který bude doplněn o závod MČR v kubatuře do 250 ccm. Domácí jezdci se těší na start a pořadatelé věří, že je po dlouhém půstu přijdou povzbudit fanoušci.

Devítidílný seriál Přeboru ČR má za sebou dva mítinky: 4. května se bojovalo v Praze, druhý den pak v Pardubicích.

„Slánský závod se měl původně jet 24. dubna, ale hygienická opatření posunula nejen plochodrážní sezonu, a tak pořadatelé zvolili náhradní termín, který připadl na 23. června,“ říká předseda AK Slaný Antonín Vilde.

Pojede česká špička

Představí se prakticky kompletní česká základna. Z plochodrážní elity nebude chybět domácí hvězda a loňský šampion ČR Eduard Krčmář stejně jako tuzemský vicemistr Václav Milík (ZP Pardubice), nestárnoucí Josef Franc (AK Markéta Praha) či jeho oddílový kolega a finalista MS juniorů Jan Kvěch.

MČR atletika, junioři a dorost, Kladno.
Kladenská atletická mládež zářila. Na Sletišti získala nejvíc medailí

U něj je třeba zmínit, že získal „divokou kartu“ na závody MS, konkrétně na Grand Prix České republiky, která se pojede na Markétě 16. a 17. července.

Ale zpět do Slaného. „Ve středu nastoupí v domácích barvách i jezdci, kteří letos budou v extralize bojovat o důležité body – tedy Martin Málek, Ondřej Smetana nebo Jan Macek,“ představuje Vilde slánský tým.

Poláci v extralize

Mimochodem nejvyšší česká soutěž má kvůli epidemiologickým opatřením rovněž zpoždění. Začne až 21. července v Pardubicích, pokračovat bude 3. srpna v Liberci, kde bude mít základnu zahraniční účastník – tým z polského Gniezna. Do Slaného zavítá extraliga 2. září a vyvrcholí na Markétě 21. 9.

Lidický pohár 2021 / finálový turnaj 19. 6. 2021
FOTO: Šedesátý Lidický pohár ovládli skvělí borci ze Slovanu Kladno

„Slánský klub vyšle do středečního závodu i juniory Vojtěcha Zamazala, Milana Dobiáše a Bruno Belana, Ti se však do hlavního závodu budou muset prokousat kvalifikačními koly. Stejná alternativa čeká i na Patrika Linharta, který už patří mezi seniorské jezdce,“ doplňuje slánský předseda.

Vyloučen není podle něj ani start lotyšského juniora Ansviesulise, který byl už v minulé sezoně na soupisce slánského klubu. Nyní má závodník patřící SC Lokomitive Daugavpils zájem v barvách AK absolvovat v Přeboru ČR několik mítinků.