Vyrostla zde spousta elitních hráčů včetně pěti olympijských vítězů. A na soupisce má svého majitele, nejslavnějšího českého hokejistu všech dob, Jaromíra Jágra. Teď se dvacítka zdaleka ne tak známých bojovníků pere aspoň o to, aby se prokousala do baráže o extraligu.

Z té Rytíři spadli v roce 2014 a zatím se ve třech prvoligových sezonách nepřehoupli ani přes bránu semifinále.

Nyní jsou blízko, v semifinále s favorizovanými Českými Budějovicemi urvali první tři zápasy a i přes nedělní domácí porážku 2:4 stále drží náskok 3:1. Jihočeši ale také ožili, protože v úterý hostí Rytíře na svém ledě. A touží po dalším snížení ztráty. „Vítězné utkání nám dodalo spoustu energie a doufám, že si ji převedeme i domů. Věřím, že se pak ve čtvrtek sejdeme zase znovu na Kladně a zavelíme k něčemu, co tady už dlouho nebylo,“ burcuje jedna z největších hvězd budějovického kádru Václav Nedorost.

Budějovice se zkušenými hráči jako Kutlák či Novák myslí na obrat úplně vážně, jinou možnost nemají. „Máme nůž na krku,“ přidává Nedorost.

Kladnu se zase snaží pomoci zatím aspoň psychicky Jaromír Jágr. Hlavní hvězda Středočechů sice v neděli potvrdila, že zraněné koleno jí stále zatím ani nedovolí naplno trénovat, ale už má jistotu, že případnou baráž hrát může. A spoluhráče povzbuzuje na střídačce.

„Nechali tam všechno, nemají se zač stydět. Budějovice mají vynikající tým a nám před začátkem nikdo nedával moc šancí. Právě proto jsem na naše hráče pyšný, vždyť kdyby nám někdo řekl před začátkem, že povedeme 3:1, tak budeme všichni skákat do stropu. Co se stalo v neděli, to se v play off stává a my musíme opět do příštího utkání nastoupit, jako do těch předešlých,“ je přesvědčen Jaromír Jágr.

Zvládne jeho tým úterní večerní duel v Budvar Areně (17:30)? Vyhrál tam se základní částí třikrát po sobě, vyloučené to tedy zdaleka není.