Daly se dohromady po srpnovém konci kariéry Kristýny Kolocové Hoidarové, s níž v posledních letech hrávala Michala Kvapilová, ale už mají za sebou zajímavé úspěchy. Ještě na konci loňského léta stihly vyhrát domácí republikový šampionát a v prvních měsících roku 2019 se vešly do první desítky na světových turnajích v Kambodži a Sydney. Jejich doménou je nezměrná bojovnost a žádný míč pro ně není ztracený. Na kurtu rychle našly společnou řeč a jako tým se dělí i o klíčová rozhodnutí. „Rozhodnutí je u nás vždycky týmová práce. Hodně záleží na celkovém naladění a také, kdo se cítí momentálně v laufu a ve formě,“ svěřila se Michaela Kubíčková při své návštěvě Kladna, kde jim jeden z autosalonů poskytl vozy, aby měly komfortní přípravu.

Jako svůj dlouhodobý cíl si MK Duo vytklo start na olympiádě v Tokiu. Cesta na olympijské hry není pro nikoho snadná. Dvojice Kubíčková – Kvapilová před sebou vidí tři způsoby, jak se na svátek světového sportu probojovat. „První možností je umístit se ve světovém žebříčku do 15. místa. Do Tokia se dá projít i přes kontinentální pohár, a ještě se bude hrát jeden velký turnaj v Číně, z něhož se kvalifikují do Tokia oba páry, které postoupí do finále. Pro nás bylo velkým povzbuzením, že se nám podařilo porazit i týmy z první světové desítky. To nám dává naději, že by se nám mohlo povést dostat se do Tokia, o což se budeme usilovně snažit a je to i náš dlouhodobý cíl,“ popsala možnosti postupu na olympiádu Michaela Kubíčková.

Své rudě zářící krasavce s nápisy MK Duo si Kubíčková s Kvapilovou převzaly v Kladně a společně se těšily, jak za jarního slunce sešlápnou plyn a vydají se vstříc dalším úspěchům. Auto je pro obě nepostradatelným pomocníkem, který jim usnadní jejich přípravu na důležité mezinárodní i domácí turnaje. „Na jaro se moc těšíme. Také proto, že nás čeká hodně turnajů po Evropě, kam se budeme dopravovat autem a můžeme tak používat naše nové miláčky. Už teď víme, že na konci května pojedeme na turnaj Světového okruhu do Ostravy,“ řekla Michala Kvapilová.

Obě plážové volejbalistky se už mohou řadit mezi zkušené řidičky, jezdí po celé Evropě. Když přišla řeč na rychlou jízdu, hned bylo jasno. „Já jezdím určitě rychleji!“ přihlásila se dobrovolně starší z dvojice beachvolejbalových reprezentantek Michala Kvapilová a hned dodala, že platí i víc pokut. Následně ale její parťačka srovnala skóre, když se obě současně shodly, že tvrdší úder při smeči dokáže vykouzlit Michaela Kubíčková.

První společné turnaje ukazují, že se MK Duo vydalo správným směrem, když na první místo staví bojovnost a nasazení. „Tím, že spolu hrajeme krátce, tak souhru nahrazujeme bojovností. Právě bojovností se dá vyhrát utkání i se silnějšími týmy,“ věří v úspěšné příští měsíce Michaela Kubíčková.

Jiří NIKODÝM

Jakub Strnad odjíždí triumfálně na střeše auta
O šampaňské sprše i kapitánovu odjezdu na střeše auta
Kladno volejbal cz -VK Ostrava 2:3, Extraliga volejbalu, série o bronz , Kladno, 18. 4. 2019
Orli dolétali, zbylo na ně čtvrté místo