Ač na začátku třetí třetiny, dá se říct senzačně vedli 3:2, dokázali Pražané vývoj otočit. Když se pak domácí museli vrhnout do útoku,  byla na světě vysoká výhra  hostů 8:3.

Jednou z výrazných postav utkání byl brankář FBC Kladno Jakub Výtisk, jenž byl nepřehlédnutelný nejen  oranžovým oblečením. Přiznal, že se mu chytalo dobře, až na osudové třetí dějství.

„Tam jsme to týmově nezvládli. Pak už to do nás nasypali," řekl a dodal: „Kdyby nám ale někdo před utkáním řekl, že po dvou třetinách budeme vést, tak to bereme. Pokud ale z toho je takový debakl, tak je to škoda," mínil 19letý gólman.

Trenér vítězů Ondřej Neuman nebyl spokojený s úvodními dvěma třetinami. „V první to bylo z naší strany profesorské, ve druhé jsme byli v křeči a teprve pak jsme hráli jednoduše a účelně," řekl s tím, že chtěli jít do vedení, aby Kladno hru otevřelo, což se jim dlouho nedařilo.

Dokud domácí drželi těsný náskok, měl to favorit moc složité. „Atmosféra je vyhecovala. Bránili zodpovědně, avšak  my jsme mu to z hledisky obrany usnadnili," mínil Neuman  a pochvaloval si atmosféru v 360 diváky zaplněné hale.

Dva góly Kladna zaznamenal Tomáš Kindl, který byl po druhé za sebou vyhlášený nejlepším hráčem svého týmu.  V sobotu Pardubicích však jeho ocenění podtrhly dva body.

„Dnes jsme měli  výrazně silnějšího  soupeře. Bylo evidentní, že takový zápas  nemůžeme bránit šedesát minut. Ke konci už nám došli síly. Udělali jsme zbytečně moc ztrát v přechodové fázi a zaplatili jsme za to třemi góly. Proti takovém soupeři si to nemůžeme dovolit," řekl.

Přes vysokou porážku mohl být kouč FBC Petr Ďarmek spokojený s přístupem a nasazením svého týmu.
„Bojovali jsme tak, jak jsme si představovali. Škoda individuálních chyb," řekl a přiznal, že ho znepokojují výkony první formace.

„V současnosti nám prohrává zápasy," posteskl si. „Co ale chceme, Chodov je mužstvo první čtyřky," rychle dodal.