Východočeši jsou jediným opravdu profesionálním celkem u nás, kádr mají nabitý hvězdami typu Brazilců Maxe, Felipeho, Dentinha či Kilmera nebo Španěla Alvarita. Na své soupisce mají také řadu českých reprezentantů, počínaje gólmanem Žďánským či hráči v poli – nestárnoucí bratři Marešové, Rešetár, Koudelka či Slováček.

I přes takto kvalitní kádr však Chrudimští v prvním kole nejvyšší soutěže prohráli na domácí palubovce se svým největším rivalem, Teplicemi.

A protože měli svůj duel druhého kola z důvodu účasti v základní části futsalové Ligy mistrů odložen, budou chtít první body získat právě na Kladně.

Domácím se však v úvodu Chance futsal ligy dařilo, když doma přehráli brněnský Helas 3:1, aby ve druhém kole doslova v hodině dvanácté urvali alespoň bod na palubovce pražské Slavie.

Rozhodně pak nebudou chtít svou úspěšnou úvodní sérii přerušit ani v utkání s desetinásobným mistrem.
Jak bylo zmíněno, Kladno ještě neprohrálo a kope doma, Chrudim zatím nebodovala. Laik by řekl, že Satani jsou favority.

„Takhle si dělá ze mě legraci skoro každý. Že prý i když nás porazí, tak budeme před nimi. Zkusíme je potrápit. Vypadá to, že na začátku sezony nejsou v takové formě jako byli třeba loni," uvedl trenér Kladna Jakub Jiránek, jemuž zápas na Slavii ukázal, že ještě mají rezervy v počtu secvičených standardek a signálů.

Jiránek už má v hlavě sesumírované, jak by chtěli proti mistru hrát. Trošku se obává, aby při příznivém vývoji skóre nepropadli euforii a utkání nakonec neskončilo debaklem. Jako příklad uvedl zápas Teplice – Hr. Králové, kdy hosté vedli 3:2 a nakonec rupli 3:11.

Pavel NEPIL, Jiří NAGY